افزایش دو برابری جمعیت پرندگان مهاجر در بوجاق
ایسنا/گیلان فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: امسال نسبت به سال گذشته جمعیت پرندگان مهاجر در پارک ملی بوجاق دو برابر است. ساسان اکبریپور در گفت و گو با ایسنا در حاشیه پاکسازی تالاب انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی گفت: گیاه سنبل آبی مشکلات زیادی را میتواند برای گونه های جانوری و گیاهی تالاب
ایسنا/گیلان فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: امسال نسبت به سال گذشته جمعیت پرندگان مهاجر در پارک ملی بوجاق دو برابر است.
ساسان اکبریپور در گفت و گو با ایسنا در حاشیه پاکسازی تالاب انزلی از گیاه مهاجم سنبل آبی گفت: گیاه سنبل آبی مشکلات زیادی را میتواند برای گونه های جانوری و گیاهی تالاب انزلی به وجود آورد و به همین دلیل جمعآوری این گیاه در اولویت کاری این تالاب صورت گرفته است.
وی افزود: تالاب انزلی یکی از مکانهای امن زمستانگذران پرندگان مهاجر است و امسال جمعیت بیشتری از پرندگان مهاجر نسبت به سال گذشته در این تالاب فرود آمدهاند.
اکبریپور ادامه داد: پرندگان مهاجر علاوه بر تالاب انزلی، در دیگر اکوسیستمهای ارزشمند استان از جمله پارک ملی بوجاق فرود آمدهاند و تقریبا دو برابر سال گذشته در بوجاق پرنده مهاجر در حال زمستانگذرانی هستند.
کشف سه برابری سلاح برای شکار پرندگان مهاجر
وی تصریح کرد: برای حفاظت از پرندگان مهاجر گشت و نظارتها را افزایش دادهایم و کشفیات سلاح به خصوص سلاح قاچاق امسال سه برابر سالهای گذشته است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه منابع آبی و تالابی گیلان نقش موثری در حفظ محیط زیست منطقه و ایجاد تعادل در زنجیره زیستی استان دارند، خاطرنشان کرد: نظارت ها را برای حفاظت از رودخانههای استان افزایش دادهایم و بیشترین تمرکز ما بر رودخانه سفیدرود است که همچنان بیشترین تخلفات پیمانکاران در این رودخانه ها انجام میشود.
وی افزود: برداشت بیش از حد مجاز از عمق رودخانه از جمله تخلفاتی است که توسط متخلفین در رودخانههای استان انجام میشود و این امر به این رگهای شریانی زمین آسیب وارد می کند.
تلاش مضاعف برای جلوگیری از تالابخواری در گیلان
اکبریپور تصریح کرد: علاوه بر پایش رودخانه ها و تالابهای گیلان برای جلوگیری از تخریب این اکوسیستمهای ارزشمند تلاش مضاعفی برای تالاب خواری در استان در حال انجام است.
وی افزود: با کم عمق شن تالاب و خشک شدن اراضی حاشیه تالاب برخی از افراد اقدام به تصرف این اراضی ارزشمند میکنند و این اراضی را به شالیزارهایشان اضافه میکنند که در صورت مشاهده با آنها برخورد جدی میشود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گیلان گفت: حتی برخی از افراد غیر بومی به کشاورزان و افراد بومی راهکار نشان میدهند تا اراضی را تصرف و برای ساخت ویلا در اختیارشان قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه افراد بومی و حاشیهنشینان تالاب از آن منافع اقتصادی می برند و باید در حفاظت از تالاب کوشا باشند، گفت: هر چقدر که تصرفات افزایش یابد و تالاب کوچکتر شود در نهایت تعداد گونههای جانوری و گیاهی در این تالابها کاهش مییابد و به تدریج منافع کمتری از تالاب به حاشیهنشینان میرسد و لازم است که حساسیت خود را در حفاظت از این اکوسیستم ارزشمند افزایش دهند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0