خدمات مالی مالیاتی و حسابداری
مبحث مالیات مبحثی بسیار گسترده و پراکنده است که اغلب افراد در مورد آن، چیز پیشپاافتادهای را میدانند. اینکه مالیات برای همه یکسان نیست، مسئلهای است که باید به آن مطلع بود؛ هر فرد بنا بر شغل و درآمدی که دارد باید میزان قابلتوجهی از مالیات را به دولت بپردازد. دولت برای اینکه سیاستهای اقتصادی
مبحث مالیات مبحثی بسیار گسترده و پراکنده است که اغلب افراد در مورد آن، چیز پیشپاافتادهای را میدانند. اینکه مالیات برای همه یکسان نیست، مسئلهای است که باید به آن مطلع بود؛ هر فرد بنا بر شغل و درآمدی که دارد باید میزان قابلتوجهی از مالیات را به دولت بپردازد. دولت برای اینکه سیاستهای اقتصادی را در سطح مناسب نگه داشته و به نوعی درآمد کسب کند، این شیوه مالی را در کشور اجرا میکند. این موضوع تنها مختص به کشور ایران نبوده و بسیاری از کشورهای بزرگ دیگر هم آن را در دستور کار خود قرار دادهاند.
چنانچه در مورد این دست مسائل اطلاعات کافی ندارید، میتوانید از موسسه حسابداری کمک گرفته و بنا بر اینکه جزو اشخاص حقیقی هستید یا حقوقی، مالیات را سر وقت پرداخت کنید. نحوه محاسبه مالیات مشاغل گوناگون چگونه انجام میشود؟ مالیات شاخههای دیگری را هم جز در نوع پرداخت شامل میشود؟ اشخاص حقیقی و حقوقی را چه کسانی تشکیل میدهند؟ پاسخ این سوالها و صدها و هزاران سوال دیگر، از موضوعاتی هستند که شرکت حسابداری با متخصصین حرفهای و خبره در نزد خود داشته و بنا بر آنها کار میکنند.
انواع مختلف مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی
این تیتر درواقع بیشتر به مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی تاکید دارد. اکثر اشخاص حقوقی و شرکتهای زیرمجموعه آن باید 25 درصد از درآمد سالیانه خود را پس از اینکه معافیتها و برخی هزینههای اضافی را از روی آن کم کردند، به دولت بپردازند. این شرکتها باید برای این کار اظهارنامه مالیاتی را ثبت و ارسال کنند. چنانچه در دسته اشخاص حقوقی قرار دارید و توانایی انجام این دسته کارها را ندارید، بهتر است از خدمات حسابداری برخی شرکتها کمک بگیرید.
انجام عملیات مالی مالیات برای شرکتها و افراد حقوقی مشخص بوده و تمامی آنها باید روی یک خط حرکت کرده و به شاخههای مختلف تقسیم نمیشوند. چنانچه در دسته افراد حقیقی قرار دارید ابتدا باید دسته مربوط به شغل خود را از میان کسبوکارهای دیگر پیدا کنید و سپس بند مرتبط با آن را مطالعه فرمایید.
- مالیات بر درآمد کشاورزی
کشاورزان، دامپروران، باغداران و زنبورداران مشمول پرداخت مالیات نیستند.
- درآمد حقوق
افرادی که در دسته مزدبگیران و حقوقبگیران دولتی و حقوقی قرار دارند باید مالیات بپردازند. اجرا این مورد توسط خود دولت یا کارفرمایان انجام میگردد.
- درآمد وکلا
با اینکه پرداخت این حق توسط وکلا به دولت در کشور ما برخی مشکلات روبهرو است، اما بنا بر ماده 103 قانون مالیات، وکلا موظف به قید حقالوکاله به میزان 5 درصد در هر قرارداد کاری خود هستند.
- درآمد مشاغل
در اینجا منظور از مشاغل، افرادیاند که کسبه بوده و در بازار مشغول به کار هستند. بنا بر قانون مالیات و شرکت حسابداری، این دسته به 3 گروه الف، ب و ج تقسیم میشوند. گروه الف؛ مشاغلی که باید فعالیتهای خود را در دفاتر روزنامه ثبت کنند. گروه ب؛ مشاغلی که فعالیتهایشان در دفاتر درآمد و هزینه ثبت درج میشود. گروه ج؛ شغلهایی که فعالیت خود را طبق نمونههای سازمان امور مالیاتی ثبت و ضبط میکنند.
منظور از اشخاص حقیقی و حقوقی چه کسانی اند؟
از این اصطلاح تنها در موسسه حسابداری و این دست امور استفاده نشده و میتوان آن را در دستههای مختلف دیگر هم قرار داد؛ مبحث افراد حقیقی مبحثی پرجنبوجوش تر و با تکرار مداوم است. این اصطلاح را میتوان در گروه پراستفادهترین اصطلاح شرکتهای حسابداری قرار داد. چنانچه شما هم در مورد این 2 موضوع اطلاع چندانی ندارید یا حتی نمیدانید در کدام دسته قرار میگیرید، بهتر است با مطالعه تعریف هرکدام، اطلاعات خود را افزایش دهید.
نگاهی به تعریف اصطلاح اشخاص حقیقی
هر فردی که در جامعه زندگی میکند دارای شخصیت حقیقی است؛ چراکه انسان بوده و همانطور که حقوقی دارد، تکالیف و مسئولیتهایی را هم باید بر عهده بگیرد. عنوان شخص طبیعی یا همان شخص حقیقی به همه انسانها تعلق میگیرد و فرقی نمیکند این شخص کوچک باشد یا بزرگ. انجام تکالیف هر شخص در جامعه میتواند بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم و از طریق موسسه حسابداری انجام گیرد. مدتزمانی که شخصیت حقیقی حق و تکالیفی را بر عهده دارد، از زمان تولد آغاز شده و با مرگ پایان مییابد.
مشخص است که یک فرد مرده در جامعه از نظر انسانی نه حقی داشته و نه مسئولیتی دارد.
نگاهی به تعریف موضوع اشخاص حقوقی
شخصیت اشخاص حقوقی شخصیتی جدا اما مرتبط با شخصیت حقیقی است. این موضوع جلوهای تجاری داشته و مربوط به شرکتهای سهامی یا هر نوع شرکت دیگر که از اجتماع انسانی شکل گرفته، میشود. از آنجاییکه این مسائل پیچیدگی خاصی دارند، مشاوره گرفتن از موسسه حسابداری مانند موسسه تهران و شرکا کار را برایتان بسیار آسانتر میکند. موسسه، سازمان و شرکت در دسته انتفاعی و غیرانتفاعی، عنوانهایی هستند که مجموعه شخصیت حقوقی را تشکیل میدهند.
تمامی افرادی که در دسته شخصیت حقیقی قرار دارند میتوانند اشخاص حقوقی را تشکیل دهند. در اصل به یک شرکت بزرگ یا حتی کوچک که از اجتماع و همکاری اشخاص حقیقی به وجود آمده و دارای استقلال است، شخص حقوقی گفته میشود.
تفاوت قوانین مالیات برای اشخاص حقیقی و حقوقی
بهطور ساده باید گفت قوانین مالیات برای اشخاص حقوقی بسیار سختتر از اشخاص حقیقی است. اشخاص حقیقی که در 3 دسته قرار میگرفتند، قوانین چندان سختی برای آنها در نظر گرفته نمیشد و نشده است. تنها افرادی که در دسته اول این گروه قرار دارند باید دفاتر قانونی تهیه کنند؛ با وجود این تکالیف مالیاتی در این دسته بسیار کمتر از تکالیف اشخاص حقوقی است. شرکت حسابداری باید حسابداران متخصص خود را در زمینه اشخاص حقوقی بیشتر از حقیقی تقویت کند.
بنا بر درآمدی که افراد حقیقی دارند، بخش کثیری از آنها تا سقف خاصی، از پرداخت مالیات معاف هستند. حساسیت روی مدارک و دفاتر قانونی حسابداری برای اشخاص حقوقی از سمت ممیزان مالیاتی بسیار زیاد است؛ در این صورت حسابداران باید شش دنگ حواس خود را به کار بدهند تا هیچ خطایی در کار آنها نفوذ نکند. مشاورین تهران و شرکا را میتوان بهآسانی در این دسته از متخصصین قرار داد که در این زمینه مهارت بالایی داشته و نسبت به امور مالیاتی حقوقی آشنایی کامل دارد.
خدمات مالیاتی و حسابداری قابل ارائه توسط مشاورین تهران و شرکا
این شرکت حسابداری که به اختصار به آن TCP میگویند در حوزه حسابداری، مالیاتی و مالی میتواند شما را راهنمایی کند. چنانچه وقت یا اطلاعات کافی در مورد این امور ندارید و قصد دارید تمام تمرکز خود را روی کار بنا کنید، میتوانید از این مشاورین ماهر و زبده کمک بگیرید.
- مشاوره مالی و مالیاتی بهصورت تلفنی و حضوری
- تهیه و ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
- عملیات مربوط به اصلاح حسابها
- دفاع مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی
- تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد
- نظارت و اجرای قوانین شرکت و امور مالی و مالیاتی آن
- تهیه و ارسال صورت معامله فصلی بر اساس مالیات مستقیم
- انجام امور اداری مربوط به سازمان تامین اجتماعی و امور مالیاتی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0