سفر رئیس جمهور چین به تبت

همزمان با افزایش کنترل مقامات چین بر فرهنگ سنتی بودایی تبت و افزایش تلاشها برای توسعه اقتصادی و زیرساختهای مدرن، رئیس جمهور چین سفر نادری به این منطقه هیمالیایی کرده است. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رسانههای دولتی چین گزارش دادند، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین از مکانهایی در “لهاسا”، مرکز تبت

همزمان با افزایش کنترل مقامات چین بر فرهنگ سنتی بودایی تبت و افزایش تلاشها برای توسعه اقتصادی و زیرساختهای مدرن، رئیس جمهور چین سفر نادری به این منطقه هیمالیایی کرده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رسانههای دولتی چین گزارش دادند، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین از مکانهایی در “لهاسا”، مرکز تبت از جمله معبد “درپونگ”، خیابان “بارخور” و میدان عمومی در کاخ “پوتالا” که محل اقامت دالایی لاماها، رهبران معنوی سنتی تبت بوده است، بازدید کرد.
سفر شی جینپینگ از پیش اعلان نشده بود و مشخص نیست که آیا وی در حال حاضر به پکن بازگشته یا خیر.
چین در سالهای اخیر کنترلها بر معابد بوداییان را افزایش داده و آموزش به زبان چینی به جای زبان تبتی را توسعه داده است. منتقدان چنین سیاستهایی معمولا بازداشت میشوند و ممکن است حبسهای طولانی مدتی دریافت کنند به ویژه اگر به اتحاد با دالایی لاما ۸۶ ساله که از زمان فرار از تبت در جریان قیام ناکام علیه حکومت چین در سال ۱۹۵۹ میلادی در تبعید در هند زندگی کرده است، محکوم شوند.
چین دولت خودخوانده در تبعید تبت را که در شهر “تارامشالا” در هند مستقر است، به رسمیت نمیشناسد و دالایی لاما را به تلاش برای جدا کردن تبت از چین متهم میکند.
در همین حال، در دوران ۹ سال ریاست جمهوری شی جینپپینگ گردشگری داخلی در این منطقه به شدت توسعه یافته و فرودگاهها، راهآهنها و بزرگراههای جدیدی ساخته شدهاند.
خبرگزاری شینهوا گزارش داد، شی جینپینگ روز پنجشنبه در حالی که در شهر لهاسا بود تلاش کرد تا در مورد کارهای مربوط به امور قومی و مذهبی، حفاظت از این شهر باستانی و همچنین میراث و حفاظت از فرهنگ تبت اطلاعات کسب کند.
روز چهارشنبه وی به شهر “نینگچی” سفر کرد تا از فعالیتهای حفاظت از محیط زیستی در حوضه رودخانه “یارلونگ زنگبو”، مسیر فوقانی “براهماپوترا” که چین در حال ساخت یک سد جنجالی بر روی آن است، بازدید کند.
شی جینپینگ همچنین از یک پل و پروژه ساخت خط راهآهن از استان “سیچوآن” چین به تبت بازدید کرد.
سفر شی جینپینگ همزمان با هفتادمین سالروز امضای توافقنامه ۱۷ بخشی شده که باعث کنترل چین بر تبت شد؛ تبتی که به گفته ساکنان آن بیشتر زمانها در تاریخش مستقل بوده است. دالایی لاما تاکید دارد که مجبور به امضای این سند شده و آن را رد میکند.
سفر شی جینپینگ همچنین در بحبوحه وخیم شدن روابط میان چین و هند که مرز وسیع اما مورد مناقسهای با تبت دارد، صورت گرفته است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0