کد خبر : 179375
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۷

بازار مرغ هنوز ملتهب است

بازار مرغ هنوز ملتهب است

ایسنا/همدان اوایل امسال بود که به خاطر شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از مراکز، مرغ روی دست مرغداران مانده بود و قیمتش تا ۸۰۰۰ تومان هم رسید و مردم سرخوش از این موضوع در صف هایی طولانی مرغ می خریدند به حدی که تا ظهر نرسیده، مرغداران تمام مرغ هایشان را فروخته بودند و پشه می

بازار مرغ هنوز ملتهب است

ایسنا/همدان اوایل امسال بود که به خاطر شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از مراکز، مرغ روی دست مرغداران مانده بود و قیمتش تا ۸۰۰۰ تومان هم رسید و مردم سرخوش از این موضوع در صف هایی طولانی مرغ می خریدند به حدی که تا ظهر نرسیده، مرغداران تمام مرغ هایشان را فروخته بودند و پشه می پراندند.

با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز و کاهش توان خرید مردم، بسیاری مرغ را جایگزین این ماده پروتئینی کرده بودند اما افزایش مداوم قیمت مرغ هراس و استرس زیادی به مردم وارد می کرد به طوریکه یک روز قیمت مرغ و روز دیگر تخم مرغ دستخوش تغییر می شد تا اینکه مرغ به ۱۴ هزار تومان رسید و اخیراً بین ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و گاهاً ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان در بازار عرضه می شود که این موضوع باعث شده یکی دیگر از مواد پروتئینی مورد نیاز خانوارها از سفره هایشان پر بکشد.

حتی شنیده می شود مغازه ای در ابتدای خیابان اکباتان همدان مرغ به نرخ دولتی ۲۱ هزار و ۵۰۰ عرضه می کند و مردم باید از صبح زود روانه میدان شوند و در نوبت بایستند تا مرغ دولتی گیرشان بیاید! در واقع نوسان قیمت مواد پروتئینی همچون گوشت مرغ به ‌عنوان کالاهای پرمصرف در سبد تغذیه خانوار با قابلیت دسترسی بالا برای تمامی اقشار موجب نارضایتی مردم شده است.

کمترین خواسته مردم از مسئولان تغییرات قیمت‌ها با فاصله زمانی بلندتر است نه اینکه هر هفته با یک نرخ جدید مواجه شوند. این روزها شنیده شده قیمت مرغ در همدان هم پای قیمت ها در تهران شده، به‌طوریکه قیمت مرغ در برخی از واحدهای صنفی همدان تا ۳۰ هزار تومان هم رسیده است.

مرغ ۳۰ هزار تومانی در بازار همدان وجود ندارد

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در این باره در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه مرغ ۳۰ هزار تومانی در بازار همدان وجود ندارد، مطرح کرد: افزایش قیمت مرغ زنده در کل کشور وجود دارد و مرغداران با قیمت مصوب مرغ را به کشتارگاه‌ها تحویل نمی‌دهند.

داریوش صفاری با بیان اینکه مرغداران اعلام می‌کنند که قیمت تمام شده تولید مرغ بیش از میزانی است که در ستاد تنظیم بازار تعیین شده است، افزود: با تمام این تفاسیر ما بازار را کنترل می‌کنیم که مرغ بالاتر از قیمت مصوب عرضه نشود.

وی با اشاره به اینکه احتمال دارد در هر صنفی نه تنها مرغ فروشان، چند متخلف پیدا شود که از قیمت مصوب بالاتر بفروشند که ما برخورد لازم را با این واحدها کرده‎‎ ایم، یادآور شد: بازرسان سازمان صمت در سطح بازار حضور دارند و در حال رصد و بازرسی واحدهای مرغ فروشی هستند.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان درباره فروش مرغ به قیمت ۳۰ هزار تومان در بازار همدان، با تکذیب این موضوع، اظهار کرد: چنین قیمتی در بازار همدان وجود ندارد و در حال حاضر مرغ به نرخ ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

صفاری با تأکید بر برخورد قاطع با واحدهای صنفی متخلف، خاطرنشان کرد: شهروندانی که از واحدهای صنفی شکایت دارند می‌توانند با شماره ۱۲۴ تماس بگیرند تا برخورد لازم با این واحدها صورت بگیرد.

وی درباره قیمت تخم مرغ نیز گفت: بازار تخم مرغ یک هفته‌ است که ثبات پیدا کرده به‌طوریکه تخم مرغ تولیدی استان در شرکت پشتیبانی امور دام تجمیع شده و شش تا هفت عمده فروش استان بین خُرده‌فروشان و سوپرمارکت ها تخم مرغ را توزیع می‌کنند.

صفاری در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره فروش دانه‌ای تخم مرغ در سوپرمارکت ها، بیان کرد: نافی وجود تخلف در واحدهای صنفی نیستم و ممکن است یکسری افراد در بازار باشند که این موضوع را رعایت نکنند اما در خیلی از جاها قیمت‌های مصوب رعایت می‌شود.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه ۷۰ پرونده برای قیمت مرغ و تخم مرغ به تعزیرات حکومتی معرفی شده است تا برخورد لازم صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر براساس وزن تخم مرغ از شانه‌‍‌ای ۳۳ تا ۳۵ هزار تومان به فروش می‌رود.

وی درباره عدم عرضه روغن در برخی واحدهای صنفی، گفت: سازمان نظارت و بازرسی به همراه معاون فرماندار همدان از فروشگاه‌های سطح شهر همدان بازدید کرده و انبارهای این فروشگاه‌ها نیز بررسی شد به طوریکه فروشگاه اتکا و رفاه در حال توزیع روغن بوده و در انبارهای آنها روغن وجود داشت در ضمن نباید فراموش کرد که تقاضا برای خرید روغن بیش از نیاز خانواده‌هاست.

پیش‌بینی کاهش قیمت مرغ با افزیش جوجه‌ریزی در بهمن

رئیس اداره تنظیم بازار سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه مرغداران همدان براساس قیمت مصوب تنظیم بازار استان مرغ را به کشتارگاه‌ها تحویل می‌دهند، گفت: قیمت مرغ در بازار ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان است و هیچ واحد صنفی حق فروش بالاتر از این میزان را ندارد.

داریوش سرحدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت مرغ زنده در همدان ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است، اظهار کرد: کارگروه تنظیم بازار استان همدان در راستای تعادل بخشی به قیمت مرغ استان همدان و استان های همجوار و جلوگیری از خروج مرغ تصمیم بر افزایش اندک قیمت مرغ زنده گرفت.

وی با اشاره به اینکه قیمت مرغ زنده در تهران و قزوین ۲۰ هزار تومان است، ادامه داد: کارگروه تنظیم بازار استان همدان در راستای تعادل بخشی قیمت مرغ و جلوگیری از خروج مرغ و همچنین حمایت از جوجه‌ریزی‌های بعدی نسبت به تعیین قیمت مرغ زنده اقدام کرده که براساس مصوبه این کارگروه قیمت مرغ زنده از ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان به ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

سرحدی با بیان اینکه قیمت تمام شده مرغ مربوط به چندین ماه قبل بوده و هنوز به روز رسانی نشده است، افزود: بعد از تعیین قیمت تمام شده مرغ، قیمت جوجه یک روزه افزایش داشته و ستاد تنظیم بازار کشور اقدامی برای به روز رسانی قیمت مرغ نداشته است، با این وجود برای حفظ تولید در استان همدان و حمایت از جوجه ریزی برای ایام پایانی سال و متعادل کردن قیمت با استان های همجوار نسبت به تعیین قیمت اقدام کرد و در حال حاضر تمام مرغداران استان براساس قیمت مصوب به کشتارگاه تحویل می‌دهند.

رئیس اداره تنظیم بازار سازمان جهادکشاورزی استان همدان با تأکید بر اینکه استان همدان تنها استانی بود که مصوبه تنظیم بازار کشور را رعایت می‌کرد، افزود: متأسفانه استان های همجوار به ویژه تهران، بسیار بالاتر از این قیمت مرغ زنده را عرضه می‌کردند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه جوجه‌ریزی‌های بهمن ماه افزایش خوبی داشته است، بیان کرد: تا ۲۷ بهمن دو میلیون و ۵۷۲ هزار و ۱۲۰ قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان صورت گرفته است که نسبت به ماه گذشته افزایش ۱۵ درصدی دارد که احتمالاً تا پایان بهمن بیشتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر چه جوجه‌ریزی‌ها بیشتر شود قیمت مرغ کاهش می‌یابد، درباره بازار شب عید، توضیح داد: با تصمیم کارگروه تنظیم بازار استان برای افزایش قیمت مرغ زنده، جوجه‌ریزی‌های صورت گرفته چند ماه اخیر افزایش خوبی داشته به طوریکه جوجه‌ریزی بهمن بیش از نیاز استان است.

سرحدی با اشاره به اینکه تعهد وزارت جهادکشاورزی جوجه‌ریزی ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون قطعه‌ای در کشور است، تصریح کرد: اگر با روندی که اکنون وجود دارد، جوجه‌ریزی‌ها در کل کشور انجام شود، چشم انداز خوبی خواهد داشت، با این حال از هم اکنون نمی‌توان قیمتی برای مرغ تعیین کرد اما به طور کلی هر چه جوجه‌ریزی بیشتر شود، به طور حتم قیمت ها کاهشی خواهد بود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها