طالبان: همه شروط را برای به رسمیت شناخته شدن اجرا کردیم/به فساد ۲۰ ساله افغانستان پایان دادیم
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اعلام کرد، این گروه در مذاکره بعدی خود با آمریکا در دوحه مسائل سیاسی، اقتصادی و کمکهای انسانی را بررسی خواهد کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان گفت، “تمام همّ و غم طالبان کمک به ملت افغانستان است که در حال
سخنگوی دفتر سیاسی طالبان اعلام کرد، این گروه در مذاکره بعدی خود با آمریکا در دوحه مسائل سیاسی، اقتصادی و کمکهای انسانی را بررسی خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان گفت، “تمام همّ و غم طالبان کمک به ملت افغانستان است که در حال حاضر با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو هستند و طالبان سعی دارد آنها را حل کند. باید این نظام سیاسی جدید پذیرفته شود زیرا مردم و نظام یکی هستند”.
وی افزود: خواهان اجرای توافقنامه دوحه هستیم که بر عدم مداخله در امور داخلی افغانستان و نیز کمک اقتصادی به ملت این کشور و حمایت از آن تصریح دارد.
طالبان روز چهارشنبه اعلام کرده بود، در این مذاکرات با آمریکا که دومین نشست در نوع خود از زمان کنترل این گروه بر قدرت در افغانستان است، صفحه جدیدی در روابط سیاسی میان دو طرف باز خواهد شد.
نعیم در پاسخ به این سوال که طالبان با مطالبات جامعه بین الملل برای مشروعیت بخشی به آن چگونه برخورد خواهد کرد، گفت، طالبان تمامی شروط مورد نظر دولتها و سیستمها در جهان را برای به رسمیت شناختن خود عملی کرده است. سراسر افغانستان تحت کنترل طالبان است. “این گروه امنیت را برای ملت افغانستان آورده و به جنگ ۴۰ ساله پایان داده است”. این دستاورد مهمی برای همه است. حتی یک وجب از خاک افغانستان تحت کنترل عناصر خرابکار نیست و “طالبان به فسادی که بیش از ۲۰ سال ادامه داشت، پایان داد. این گروه به هیچ کس اجازه نخواهد داد که از خاک افغانستان برای حمله به کشور دیگری استفاده کند”.
پیش از این وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، در این دو روز مذاکره مسائل مختلفی همچون مبارزه با تهدیدات داعش و القاعده و نیز کمک های انسانی بررسی خواهد شد.
نعیم درمورد مطالبات جامعه بین الملل پیرامون احترام به حقوق بشر گفت: “ما به حقوق بشر به شیوهای که در جهان نظیر ندارد، احترام میگذاریم و همه کسانی که با ما هنگام کنترل ما بر کشور جنگیدند، بخشیدیم کسی را به اسارت نگرفتیم یا نکشتیم. اگر کسی میخواهد حقوق بشر را بیاموزد پیش ما بیاید. ما به حقوق زن احترام می گذاریم و هیچگونه کوتاهی در این زمینه وجود نخواهد داشت اما باید در نظر گرفت که هر جامعه ای ویژگی هایی دارد و امور باید طبق اصول آن جامعه و ارزشهایش پیش برود. به دختران اجازه داده شده در بسیاری از ولایتها در مقطع دبیرستان تحصیل کنند و این مشکل به زودی حل خواهد شد زنان هم در بسیاری از زمینهها مشغول هستند”.
توماس وست، نماینده آمریکا در افغانستان ریاست هیئت مذاکره کننده آمریکا با طالبان را برعهده خواهد داشت. وی قبلا گفته بود، هرگونه حمایت مالی و دیپلماتیک واشنگتن از طالبان مستلزم شروطی معین است. طالبان باید یک دولت فراگیر تشکیل داده و به حقوق اقلیت ها، زنان و دختران احترام بگذارد و فرصت برابری در حوزه آموزش و اشتغال فراهم کند.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0