کد خبر : 176637
تاریخ انتشار : یکشنبه ۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۷

نسل بعدی فضانوردان می‌توانند دارای معلولیت باشند

نسل بعدی فضانوردان می‌توانند دارای معلولیت باشند

سازمان فضایی اروپا و بریتانیا به دنبال فضانوردان بعدی خود هستند اما این دفعه برای اولین بار فقط به دنبال فردی با سلامت بدنی کامل نمی‌گردند. به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، برنامه‌ی استخدام فضانوردان دو سازمان فضایی اروپا و بریتانیا امروز آغاز شده است و هدف آن استخدام و آموزش افراد برای اعزام

نسل بعدی فضانوردان می‌توانند دارای معلولیت باشند

سازمان فضایی اروپا و بریتانیا به دنبال فضانوردان بعدی خود هستند اما این دفعه برای اولین بار فقط به دنبال فردی با سلامت بدنی کامل نمی‌گردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، برنامه‌ی استخدام فضانوردان دو سازمان فضایی اروپا و بریتانیا امروز آغاز شده است و هدف آن استخدام و آموزش افراد برای اعزام به ماه پیش از پایان دهه ۲۰۲۰ است.

در این دوره، آژانس فضایی اروپا برای اولین بار در تاریخ از سال ۲۰۰۸ اقدام به استخدام افرادی با معلولیت‌ می‌کند و این افراد را تشویق می‌کند تا درخواست خود برای این کار را ثبت کنند.

افرادی که یک پایشان را از دست داده‌اند و یا یک پایشان کوتاه‌تر از پای‌ دیگرشان است. فرقی نمی‌کند این مشکل در اثر حادثه به وجود آمده باشد یا در هنگام تولد و همچنین افرادی که قدی کوتاه‌تر از ۱۳۰ سانتی‌متر دارند واجد شرایط این استخدام هستند. آژانس فضایی اروپا به طور کل به دنبال شش فضانورد دائمی و ۲۰ فضانورد رزرو است که هرگاه نیاز بود آن‌ها را خبر کند. این سازمان سه سفر سرنشین دار به ایستگاه فضایی “دروازه‌ی ماه” که قرار است در مدار ماه ساخته شود و امیدوار است بتواند اروپایی‌ها را به سطح قمر برساند، برنامه ریزی کرده است.

فراک دی‌وین(Frank De Winne) از مرکز آموزش فضانوردان آژانس فضایی اروپا می‌گوید: فضانوردان هنگامی که به ایستگاه فضایی “دروازه‌ی ماه”(Lunar Gateway) می‌روند از هر کس دیگری از زمین دورتر خواهند شد. پنج تا ۱۰ سال اول خواهیم دید که فضانوردان به ایستگاه بین‌المللی فضایی خواهند رفت اما پس از آن فرصت‌هایی برای سفر به ماه و فراتر از ماه خواهیم داشت.

این فرد خوش شانس راه “هلن شارمان”(Helen Sharman) که اکتشافات فضایی برای بریتانیا را در سال ۱۹۸۹ آغاز کرد ادامه خواهد داد. راهی که توسط “تیم پیک”(Tim Peake) در سال ۲۰۱۵ دنبال شد.

خانم شارمان اولین فضانورد بریتانیایی بود که برای ماموریت “جونو”(Juno)که ماموریتی مشترک بین بریتانیا و اتحاد جماهیر شوروی بود انتخاب شد و در ماه مه سال ۱۹۹۱ به مدت هشت روز در فضا ماند. او همچنین اولین زنی بود که از ایستگاه فضایی میر(Mir) دیدن کرد.

با این حال آقای پیک اولین بریتانیایی بود که با بودجه‌ی دولتی در ۱۵ دسامبر سال ۲۰۱۵ به ایستگاه فضایی بین‌المللی رفت. او شش ماه را در آنجا گذراند و تبدیل به اولین بریتانیایی شد که یک راهپیمایی کامل فضایی انجام داده است.

آقای پیک یکی از نفراتی بود که به همراه پنج نفر دیگر در برنامه‌ی استخدام فضانورد آژانس فضایی اروپا در سال ۲۰۰۸ شرکت کرده بود و این آخرین باری بود که این آژانس چنین برنامه‌ای را اجرا کرد.

جان وومر(Jan Womer) مدیرکل این آژانس فضایی می‌گوید: آن‌ها در حال جذب افراد هستند. اگرچه هنوز افرادی که قبلا استخدام شدند فعال هستند زیرا نیاز است این تداوم حفظ شود و اطلاعات به آرامی بین نسل‌ها منتقل شود.

وی افزود: ایستگاه بین‌المللی فضایی مقصد ما در آینده است اما ما همچنین نگاهی به ماه داریم مخصوصا “دروازه‌ی ماه” بنابراین به دنبال فضانوردانی جدید هستیم.

وومر می‌گوید: تمام فضانوردان “فضانوردان اروپایی” هستند. او می‌گوید که درک می‌کند که آن‌ها وطنشان را دوست دارند و مورد افتخارند اما آن‌ها قلبا اروپایی هستند و در سراسر قاره موفقیت آن‌ها جشن گرفته می‌شود.

اگرچه بیش از هر وقت دیگری افراد علاقه‌مند ثبت‌نام می‌شوند، اما هنوز محدودیت‌های جدی برای اینکه چه کسی فضانورد شود وجود دارد. برای مثال افرادی واجد شرایط هستند که به عنوان یک خلبان آزمایشی تجربی کار کرده باشند و یا مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر در رشته‌های علوم پایه، پزشکی، مهندسی، ریاضیات و یا کامپیوتر داشته باشند. روان صحبت کردن زبان انگلیسی نیز ضروری است و به علاوه‌ی آن توانایی کنترل احساسات در شرایط سخت و علاقه‌مندی به شرکت در آزمایش‌های مربوط به علوم.

آژانس فضایی اروپا به دنبال شش فضانورد دائمی برای انجام ماموریت‌ها است و همچنان فضانوردانی موقت برای ماموریت‌های کوتاه. این ماموریت مدت زمان محدودی خواهد داشت که با فضانوردان موقت انجام می‌شود اما آن‌ها با کارفرمای خود می‌مانند و توسط این آژانس به طور موقت استخدام می‌شوند.

دیوید پارکر(David Parker) از آژانس فضایی اروپا می‌گوید: این افراد می‌توانند از اعضایی که با این آژانس همکاری می‌کنند باشند از جمله دولت‌های وابسته مثل کانادا که علاقه‌مندند در بودجه کمک کنند.

آن‌ها به دنبال بیش از ۲۰ داوطلب در این زمینه هستند.

آقای پیک می‌گوید: در طی دهه‌های آینده اکتشافات فضایی جذاب‌تر خواهد شد زیرا ما به ماه و فراتر از آن به مریخ سفر خواهیم کرد.

برای آن‌ که ماموریت‌های فضایی موفقیت آمیز باشد به افرادی با انگیزه و با پس‌زمینه‌های مختلف نیاز است که این توانایی‌ها باهم ترکیب شود و افراد به صورت یک تیم کار کنند.

نسل بعدی شهروندان انگلستان چیزهای زیادی برای ارائه به دنیا خواهند داشت و من به هر کسی که آرزو دارد مرزهای ممکن‌ها را  را جابجا کند پیشنهاد می‌کنم از این فرصت استفاده کند و عضوی از پیشگامان فضایی در آینده باشد.

ثبت نام از طریق سایت آژانس فضایی اروپا در تاریخ ۳۱ مارس به مدت دو ماه آغاز خواهد شد. برای ثبت نام باید یک سی‌وی CV، مدارک پزشکی و مدارکی برای اثبات اینکه واجد شرایط هستید بر روی سایت بارگذاری کنید.

جنیفر انگوان(Jennifer Ngo-Anh) یک دانشمند فضایی در این سازمان می‌گوید: این کار چالش برانگیز است و نیاز به داوطلبانی دارند که می‌توانند با گروه‌های بین‌المللی و میان‌رشته‌ای کار کنند. داوطلبان باید توانایی انجام حرکات ظریف و با دقت داشته باشند و در شرایط سخت بتوانند آرامش خودشان را حفظ کنند. همچنین یک گروه قوی از آن‌ها حمایت خواهد کرد. او ادامه داد: فضانوردان مشهودترین بخش برنامه‌های فضایی هستند و به فعالیت‌های عمومی و ارتباط با مردم قبل، در حین و پس از ماموریت کمک می‌کنند.

پس از  دوره ثبت‌نام به مدت ۱۷ ماه افراد تحت بررسی و آزمایش قرار می‌گیرند تا در اکتبر ۲۰۲۲ منتخب‌های نهایی اعلام شوند.

آماندا سولوی(Amanda Solloway) وزیر علوم انگلیس می‌گوید: فضانورد شدن آرزوی خیلی‌هاست و سفر تیم پیک به فضا در سال ۲۰۱۵ به میلیون‌ها بریتانیایی نشان داد که این رویا می‌تواند به واقعیت تبدیل شود در حالی که انگلستان قاطعانه به دنبال ارسال افراد به فضاست.

وی افزود: در حالی که بخش فضایی انگلیس بیش از هر زمان دیگری از حمایت دولت برخوردار است زمان آن فرا رسیده که نسل جدید از فضانوردان بریتانیایی به عرصه بیایند. در حالی که ما با شرکای اروپایی خود در حال جابجاکردن مرزهای علم و اکتشافات هستیم.

نقش فضانوردان شناخته شده‌ترین نقش در عرصه‌ی فضایی است اما ۴۲ هزار نفر در بریتانیا در این عرصه کار می‌کنند که نقش‌های متفاوتی دارند از مهندسان هوا فضا گرفته تا وکیل‌ها.

ثبت نام از ۳۱ مارس آغاز خواهد شد و تا ۲۸ ماه مه ادامه پیدا خواهد کرد و پس از آن برای ۱۷ ماه داوطلبان از نظر روانشناختی، عملکردی، پزشکی بررسی خواهند شد و دو مصاحبه نیز در پیش دارند. سپس در اکتبر ۲۰۲۲ منتخبان نهایی اعلام می‌شوند.

تیم پیک می‌گوید: این روند دشوار است اما تعداد زیادی از مرحله‌ی ثبت نام به مرحله‌ی اول نخواهند رسید. بنابراین توجه به جزئیات بسیار مهم است.

سامانتا کریستوفورتی(Samantha Cristoforetti) فضانورد فعلی این سازمان  می‌گوید: این کار شامل علوم و فناوری، دستگاه‌های پیچیده، عملیات‌های محیطی، گروه‌های بین‌المللی، آمادگی جسمانی و البته سوار موشک شدن می‌شود.

فرانک دی وین می‌گوید: اولین ماموریت به ایستگاه بین‌المللی فضایی خواهد بود. زیرا این ایستگاه هنوز مرکز اصلی عملیات‌های آژانس فضایی اروپاست. آن‌ها در ماموریت‌های طولانی مدت به ایستگاه فضایی خواهند رفت و اکتشافات فضایی انجام خواهند داد و در آینده شاید پا بر ماه بگذارند.

جان وومر می‌گوید: تفاوت‌ها برای ما مشکل ساز نیست، بلکه سرمایه‌ی ماست. تفاوت‌ها چیزی است که ما مورد بررسی قرار می‌دهیم مانند جنسیت، سن، معلولیت‌ها و سایر ویژگی‌های فردی. ما همچنین به زنان پیشنهاد می‌کنیم که در این برنامه شرکت کنند زیرا داشتن گروه‌های ترکیبی هیجان انگیز است اما برای اولین بار می‌خواهیم از افراد دارای معلولیت استفاده کنیم.

او ادامه داد که فضانوردان آینده سوار بر فضاپیماهای شرکت‌های بوئینگ، اسپیس‌ایکس و سایوز به فضا خواهند رفت.

آژانس فضایی اروپا قصد دارد تا با شرکت‌های تجاری برای یافتن راهی ایمن برای ارسال فضانوردان دارای معلولیت کار کند تا آن‌ها بتوانند کار مفید و معناداری در ایستگاه فضایی انجام دهند و تا آن زمان این گروه از افراد به عنوان فضانوردان رزرو خواهند ماند.

دی وین افزود: وقت آن رسیده تا امکان ارسال فضانوردان با مشکلات جسمی به فضا ارزیابی شود.

دیوید پارکر می‌گوید که آن‌ها در حال بررسی موانع  ارسال افراد دارای معلولیت به ایستگاه بین‌المللی فضایی هستند و به همین دلیل در حال حاضر این افراد باید در لیست انتظار بمانند اما هدف نهایی ارسال آن‌ها به ایستگاه فضایی است. آن‌ها قصد دارند تا با شرکایشان در ایستگاه بین‌المللی فضایی کار کنند زیرا خودشان فضاپیما برای ارسال خدمه ندارند.

پارکر می‌گوید: ما باید با متخصصان این زمینه، شرکت‌های ارسال فضاپیما و شرکت‌های فناوری پزشکی کار کنیم.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها