مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد از کاهش ۶۰ درصدی سطح زیر کشت گوجهفرنگی امسال این شهرستان به نسبت سال گذشته خبر داد.
محمدکرم مرادی در گفتو گو با ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته ۱۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت گوجهفرنگی اختصاص داشت که امسال این میزان سطح زیرکشت به ۴۷۱ هکتار کاهش یافته است.
وی قیمت پایین و عدم توجیه اقتصادی سال گذشته کشت گوجه فرنگی را از عمده دلایل اُفت کاهش کشت گوجهفرنگی امسال در شهرستان دانست و تصریح کرد: شهرستان اسدآباد به عنوان قطب تولید کننده گوجهفرنگی هر ساله رتبه اول استان را دارا بوده و محصول این شهرستان علاوه برمصرف منطقه و کارخانه رب شهرستان به سایر کارخانجات رب سطح کشور از جمله همدان، اصفهان ، قزوین،کرمانشاه… ارسال میشود.
مرادی با اشاره به فعالیت ۵۱۰ بهرهبردار گوجه کار در شهرستان بیان کرد: میانگین برداشت محصول از هر هکتار سطح زیر کشت گوجهفرنگی بهطور متوسط ۵۰ تن بوده که بر همین اساس برداشت ۲۳ هزار و ۵۵۰ تن محصول از اراضی کشت گوجه شهرستان پیشبینی میشود .
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد از کشتهای اراضی گوجهفرنگی شهرستان آبیاری قطرهای و نشتی بوده و بهصورت ۱۰۰ درصدی کشت نشائی هستند، تصریح کرد: شهرستان اسدآباد در سطح استان همدان دارای رتبه اول تولید گوجهفرنگی است و آبیاری قطرهای بودن ۹۰ درصد اراضی گوجهفرنگی شهرستان صرفهجویی ۶۰ درصدی آب را به دنبال داشته و از نقش مؤثری در اصلاح الگوی مصرف و مدیریت بهینه منابع آب و کیفیت محصول دارد.
وی با بیان اینکه ۲۰ درصد از محصول گوجهفرنگی اسدآباد بهصورت رُبپزی خانگی انجام میشود، افزود: مابقی محصول باید به مراکز کارخانههای تولید رُب ارسال شود.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد با اشاره به وجود کارخانه رُب اسدآباد بهعنوان تنها واحد صنایع تبدیلی فرآوری محصولات کشاورزی شهرستان، بیان کرد: تولید سالانه ۵۰۰ هزار تُن محصولات باغی و دامی در شهرستان اسدآباد توسعه و رونق هر چه بیشتر صنایع فرآوری و تبدیلی را در این منطقه برای ارتقاء ارزش افزوده و رونق اشتغال میطلبد.
مرادی گفت: برداشت محصول گوجهفرنگی شهرستان از ۱۵ مرداد آغاز و تا اواسط مهرماه ادامه خواهد داشت.
منبع: ايسنا