ابتلا به بیماری کووید-۱۹ احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد و نتایج مطالعات حاکی از آن است این بیماری میتواند تشکیل لختههای خونی را به همراه داشته باشد.
به گفته کارشناسان حتی ماهها پس از بهبود بیماری، فرد همچنان در معرض مشکلات قلبی است و به همین دلیل مراقبت از سلامت قلب پس از بهبود بیماری کووید-۱۹ اهمیت دارد.
روزنامه هندوستان تایمز در مطلبی به برخی نکات مفید برای سلامت قلب در بهبودیافتگان کروناویروس اشاره کرده است.
پیشگیری از لختگی خون
بیماری کووید-۱۹ احتمال انعقاد خون را افزایش میدهند که نشان میدهد فرد پس از بهبود بیماری حتی در مواقع ابتلا به نوع خفیف در معرض لختگی خون قرار دارد. ممکن است بیمار حتی ماهها پس از بهبودی دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شود. توصیه میشود این بیماران به متخصص قلب مراجعه کنند تا با مصرف داروهای رقیق کننده خون از بروز این مشکلات جلوگیری شود.
رعایت رژیم غذایی سالم
پس از بهبود یافتن علائم کووید-۱۹ همچنان مهم است که فرد رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشد. سازمان جهانی بهداشت (WHO) مصرف میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات و خشکبار را توصیه میکند همچنین مصرف غذاهای شور و فراوری شده حاوی میزان بالایی از سدیم توصیه نمیشود.
انجام فعالیت بدنی
پزشکان انجام ورزشهای سنگین پس از بهبود یافتن از کرونا را توصیه نمیکنند اما لازم است فرد فعالیت بدنی داشته باشد. بهتر است ابتدا با فعالیت بدنی سبک آغاز کنید و به تدریج میزان و شدت حرکات ورزشی را افزایش دهید.
کنترل سطح فشار خون و قند خون
فشار خون بالا قاتل خاموش شناخته میشود. این عارضه سلامت قلب را بدون هیچ نشانهای تحت تاثیر قرار میدهد. دیابت نیز بر عروق خونی و عصبهای کنترل کننده قلب تاثیر میگذارد. بهتر است این دو فاکتور تحت کنترل باشد.
خودداری از استعمال سیگار
برای برخورداری از قلب سالم در طولانی مدت باید از استعمال سیگار اجتناب کرد. مواد سمی موجود در سیگار به قلب و عروق خونی آسیب میزند که خطر سکته مغزی و حمله قلبی را به همراه دارد.
منبع:ایسنا