نماد سایت خبر روز

مزایا و معایب شغل راننده لودر

رانندگی لودر یکی از مشاغل مربوط به حوزه ساخت و ساز است. افرادی که به عنوان راننده لودر مشغول به کار هستند، وظیفه هدایت لودر و انجام اموری مانند گودبرداری و جابجایی مواد و مصالح مختلف مانند خاک و سنگ و… را برعهده دارند. به خاطر افزایش ساخت و ساز،‌ بهره‌برداری از معادن و تعمیر و بازسازی زیرساخت‌های قدیمی، شغل راننده لودر همواره یکی از مشاغل پرتقاضا در بازار کار محسوب می‌شود.

این شغل، مزایا و معایب مختلفی دارد و برای افرادی که به دنبال یک شغل پردرآمد هستند و در زمینه رانندگی ماشین‌های سنگین و صنعتی مهارت دارند، ایده‌آل به نظر می‌رسد. در ادامه، بصورت خلاصه به معرفی شغل رانندگی لودر می‌پردازیم و سپس مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

معرفی شغل راننده لودر

لودر نوعی ماشین سنگین است که در ساختمان‌سازی و راه‌سازی کاربرد زیادی دارد. با استفاده از این ماشین می‌توان کارهای مختلفی از جمله خاکبرداری، گودبرداری، جابجا کردن خاک و مصالح ساختمانی، جابجا کردن سنگ در معدن و… را انجام داد. راننده لودر وظیفه هدایت و نگهداری از این ماشین را برعهده دارد.

افرادی که می‌خواهند به عنوان راننده لودر مشغول به کار شوند، باید گواهینامه لودر یا همان گواهینامه ویژه را دریافت کنند. گواهینامه ویژه به افرادی تعلق می‌گیرد که قصد رانندگی با وسایل نقلیه کشاورزی و صنعتی مانند تراکتور، لودر و بیل مکانیکی را دارند. شرط سنی دریافت این گواهینامه، داشتن حداقل ۲۰ سال است. توجه داشته باشید که گواهینامه ویژه با گواهینامه پایه یک متفاوت است. راننده پایه یک می‌تواند وسایل نقلیه‌ای مانند کامیون و اتوبوس را براند، در حالیکه راننده ویژه صرفا توانایی رانندگی با ماشین‌های صنعتی و کشاورزی را دارد.

برای مشاهده آگهی‌های مربوط به استخدام راننده لودر در معدن سنگ به لینک مربوطه مراجعه کنید.

در صورتیکه استخدام طبق قوانین وزارت کار صورت بگیرد و درون قرارداد عنوان شغلی راننده لودر ذکر شده باشد، راننده سختی کار دریافت می‌کند. با توجه به این مسئله، رانندگان لودر می‌توانند پس از ۲۵ سال کار کردن بازنشسته شوند.

مزایای شغل رانندگی لودر

در ادامه برخی از ویژگی‌های مثبت شغل رانندگی لودر را بررسی می‌کنیم.

درآمد مطلوب

میزان حقوق راننده یکی از مزایای این شغل محسوب می‌شود. حقوق راننده لودر در سال 1402 بیشتر از ۱۲ میلیون تومان است. این مبلغ می‌تواند تا ۳۰ میلیون تومان هم افزایش داشته باشد. میزان تجربه راننده، نوع ماشین، شهر و منطقه محل کار و… از عواملی هستند که روی میزان درآمد او تأثیر می‌گذارند. علاوه بر این، رانندگانی که در شیفت شب کار می‌کنند، می‌توانند درآمد بیشتری داشته باشند.

پاداش و امکانات رفاهی

پاداش و بن‌های مختلفی به رانندگان لودر تعلق می‌گیرد. بسیاری از کارفرمایانی که قصد استخدام راننده لودر را دارند، جای خواب و وعده‌های غذایی به آن‌ها ارائه می‌دهند. همچنین، رانندگان بیمه شده و عیدی و سنوات دریافت می‌کنند.

فرصت‌های کاری متعدد

ساخت و ساز یکی از صنایع بزرگ است که نقش مهمی در اشتغال‌زایی دارد. همواره بناها و زیرساخت‌های جدیدی ساخته می‌شوند و بناهای قدیمی هم نیاز به تعمیر دارند. بنابراین، شغل راننده لودر یکی از مشاغل پرتقاضا به شمار می‌رود. افرادی که گواهینامه ویژه دارند و به کار با لودر آشنا هستند، می‌توانند از میان فرصت‌های شغلی متعدد، موقعیتی مناسب شرایط خود را پیدا کنند؛ آن‌ها می‌توانند با شرکت‌های مختلف همکاری کنند یا حتی در ارتش و سپاه مشغول به کار شوند.

همچنین، به دلیل اینکه نیاز زیادی به این شغل وجود دارد، کارفرماها تلاش می‌کنند برای جذب و حفظ نیروی کار ماهر حقوق بهتری پیشنهاد داده و امکانات بیشتری در اختیار کارکنان خود قرار بدهند.

امکان مهاجرت و کار در خارج از کشور

برخی از رانندگان تصمیم می‌گیرند به کشورهای خارجی مهاجرت کرده و آنجا مشغول به کار شوند. از آنجایی‌که عملیات عمرانی و ساختمانی در همه‌ی کشورها انجام می‌شود، شغل راننده لودر همه جا بازار کار خوبی دارد. به همین دلیل، رانندگان لودر امکان مهاجرت یا کار در خارج از کشور را دارند. رانندگان لودر می‌توانند در کویت، ترکیه و کشورهای دیگر کار کنند.

همچنین، برخی شرکت‌های ایرانی رانندگان لودر را برای پروژه‌های خارج از کشور خود استخدام می‌کنند. این شرکت‌ها در کشورهای مختلفی از جمله در تاجیکستان فعالیت می‌کنند. معمولا، آن‌ها هزینه رفت و آمد، اقامت و خورد و خوراک رانندگان را برعهده می‌گیرند و حقوق قابل قبولی برایشان در نظر خواهند گرفت.

عدم نیاز به مدرک دانشگاهی

این روزها بسیاری از مشاغل نیاز به مدرک دانشگاهی دارند، اما راننده‌های لودر می‌توانند با داشتن گواهینامه ویژه مشغول به کار شوند. افراد بالای ۲۰ سال می‌توانند برای دریافت گواهینامه ویژه اقدام کنند؛ بنابراین رانندگان لودر زودتر از افرادی که سراغ تحصیلات آکادمیک می‌روند، وارد بازار کار می‌شوند.

معایب شغل رانندگی لودر

رانندگی لودر یکی از مشاغل سخت است که علیرغم مزایای مختلف، معایبی هم دارد. در ادامه به بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های منفی این شغل می‌پردازیم.

فشار ذهنی بالا

رانندگان لودر باید حین کار تمرکز بالایی داشته باشند. مخصوصا زمانی‌که در محیط‌های پرتردد مشغول کار هستند، باید توجه زیادی به اطرافشان داشته باشند. آن‌ها باید با تمرکز بالا و با کمک مهارت خود در زمینه رانندگی، از معابر خطرناک گذر کنند. همچنین، در صورتی‌که از لودر به درستی استفاده نشود و راننده مهارت کافی برای هدایت آن را نداشته باشد، خسارات جبران‌ناپذیری به پروژه وارد می‌شود. همه‌ی این عوامل در کنار هم فشار ذهنی زیادی برای رانندگان لودر ایجاد می‌کنند.

شرایط کاری دشوار

پروژه‌های ساخت و ساز معمولا در فضای باز انجام می‌شوند و به همین دلیل، رانندگان لودر باید تحمل کار کردن در شرایط آب و هوایی مختلف را داشته باشند. آن‌ها باید بتوانند هنگام بارش برف یا باران، وزش باد شدید یا با وجود گرمای بسیار زیاد هوا، کار خود را به درستی انجام دهند. در چنین شرایطی، شیفت‌های کاری طولانی باعث خستگی مضاعف رانندگان لودر می‌شود.

حوادث خطرناک

رانندگان لودر حین انجام وظایف خود با خطرات مختلفی روبه‌رو می‌شوند که می‌تواند سلامتی و ایمنی آن‌ها و دیگران را تهدید کند. حوادث رانندگی یکی از بزرگترین خطراتی هستند که رانندگان لودر با آن‌ها مواجه می‌شوند. در محیط‌های ساخت و ساز، رانندگان لودر ممکن است با دیگر وسایل نقلیه صنعتی، ماشین‌های سواری یا عابران پیاده تصادف کنند که ممکن است عواقبی جدی به همراه داشته باشد. سقوط لودر در دره نیز یکی از اتفاقات خطرناکی است که ممکن است جان راننده را به خطر بیندازد.

تأثیر بر سلامتی

راننده لودر مانند راننده بیل مکانیکی و سایر وسایل نقلیه مرتبط با حوزه ساخت و ساز، همواره در معرض بیماری‌های قلبی و سرطان قرار دارد. کار کردن در محیط‌های آلوده به دود و گرد و غبار، نشستن در ماشین برای مدت طولانی و کار کردن زیر گرمای آفتاب، در دراز مدت به سلامت این رانندگان آسیب می‌زند.

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی شغل راننده لودر و بررسی ویژگی‌های مثبت و منفی آن پرداختیم. رانندگی لودر یک شغل مهم در صنعت ساخت و ساز است. افرادی که به رانندگی ماشین‌آلات سنگین مسلط هستند و می‌خواهند بدون مدرک دانشگاهی مشغول به کار شوند، می‌توانند سراغ این شغل بروند. رانندگی لودر مزایای مختلفی مانند درآمد خوب، پاداش، فرصت‌های کاری متعدد و… را به همراه دارد، اما ممکن است بر سلامت افراد تأثیر بگذارد و آن‌ها را در شرایط کاری دشواری قرار بدهد.

خروج از نسخه موبایل