با وجود همهگیری ویروس کرونا، امسال هم شاهد حضور مردم نیکوکار در سراسر کشور با رعایت پروتکلهای بهداشتی، در مراسم نذر قربانی بودیم تا نسبت به سنت دیرین کمک به محرومان و نیازمندان پیشگام و پیشقدم باشند.
به گزارش ایسنا، مراکز عرضه دام زنده در مناطق مختلف تهران امسال هم با رعایت پروتکلها و زیر نظر دامپزشکان دایر بود. به گفته مدیران این مراکز، با حضور قابل توجه شهروندان از ساعت ۷ صبح خدماتدهی به آنها آغاز شد. اما در برخی از این مراکز، جدا از حضور مردمی و عرضه دام زنده، تابلوها و بنرهای کمیته امداد بود که مردم را برای نذر گوشت قربانی به نیازمندان فرا میخواند.
دانیال نورالدینی، معاون توسعه مشارکتهای مردمی منطقه ۴ تهران درباره حضور کمیته امداد در فریضه قربانی میگوید: چند سالی است طی همکاری با سازمان میادین میوه و تره بار و در راستای اجرای طرح قربانگاه ما در مراکز عرضه دام با هدف کمک به معیشت نیازمندان از طریق اهدای گوشت قربانی و همچنین پرداخت کمکهای نقدی و نذورات در مکانهای اعلام شده مستقر میشویم. همچنین براساس طرح نذر قربانی که از استان سمنان شروع شد، امسال هم این طرح در سراسر کشور برگزار میشود.
وی میافزاید: پیش از این ما در روز عید قربان برای نیامندان نقدینگی جمعآوری میکردیم یا افرادی که نذر داشتند، گوشت نذری را به ادارات کمیته امداد اهدا میکردند؛ اما از زمان استقرار ما در مراکز عرضه، هم استقبال مردمی بسیار خوب بوده و هم مشارکت نقدی آنها در این مراکز بیشتر شده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی منطقه ۴ تهران ادامه میدهد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، تمام پروتکلهای بهداشتی در راهاندازی مراکز قربانگاه در نظر گرفته شد و شهروندان با یکی از سه روش پرداخت به شماره کارت اعلام شده، پرداخت در صندوقهای مستقر در مراکز عرضه دام و همچنین گوشت اهدایی نذرهای خود به محرومان را ادا کردهاند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد، در محوطه عرضه زنده دام، بازار خرید و ذبح گوسفندان داغ داغ است. خیران گوسفند را انتخاب میکنند، دام توسط دامپزشک معاینه و سپس ذبح میشود. سپس هر کدام از خیرین هر میزان از گوشت را که نذر کردهاند تحویل صندوق مستقر کمیته امداد میدهند.
زهره خوشبخت، مسئول گروه جهادی رهروان زینب با حضور در این مرکز میگوید: امسال با کمک بانوان طلبه، جدا از خریداری یک گوسفند برای نذر قربانی، مبلغی هم به صندوق مستقر کمیته امداد برای کمک به محرومان و نیازمندان اهدا کردیم.
وی درباره دلایل شکلگیری این گروه جهادی میگوید: چند سال پیش یکی از بستگانم دچار مشکل جدی شد و برای امور درمانی نیاز به مساعدت مالی داشت. میزان اعتبار مورد نظر زیاد بود اما با مشارکت دیگر بستگان هزینه جراحی تامین شد. این اتفاق تلنگری بود که گاهی کمک ما به نیازمندان میتواند حتی موجب زندگی دوباره افراد تحت حمایت شود.
سیدمهدی امامی خیر نیکاندیش دیگری است که ۲۴ سال بدون وقفه در عید قربانی گوسفندی را نذر و قربانی کرده است. او در این باره میگوید: فرزندم ۶ ساله بود که مبتلا به سرطان شد و چهار سال تمام شیمیدرمانی کردیم. ما برای سلامتی او نذر کردیم و تصمیم گرفتیم این نذر را هر ساله ادا کنیم.
این خیر میگوید: حالا حدود ۱۰ سال است که هر سال گوسفند نذری را به کمیته امداد اهدا میکنیم تا میان نیازمندان و محرومان توزیع شود. نذری قربانی بسیار سفارش شده است و امیدوارم همچنان از سوی مردم با جدیت پیگیری شود.
خیر دیگری که برای خرید دام به این مرکز آمده با مشاهده حضور فعال کمیته امداد، مبلغ نقدی دام را به این نهاد اهدا میکند تا خرید و توزیع گوشت قربانی را کمیته امداد برایش انجام دهد.
توزیع بستههای نذری میان نیازمندان
امسال هم مانند سالهای قبل مراکز عرضه دام زنده کار خود را از صبح زود آغاز کردند و این فریضه تا ساعت ۱۹ ادامه داشت.
دانیال نورالدینی، معاون توسعه مشارکتهای مردمی منطقه ۴ تهران میگوید: تمام مراحل ذبح تا توزیع گوشت قربانی با رعایت کامل ضوابط بهداشتی انجام میشود. ما نذریهای جمعآوری شده را به مرکز ارسال و از آن جا در قالب بستههای یک کیلوگرمی میان نیازمندان توزیع خواهد شد.
نورالدینی میافزاید: با صدقات اهدایی شهروندان در این روز گوسفند خریداری و قربانی میشود؛ ما دست کم حدود ۳۰ گوسفند فقط در یک منطقه شهر تهران جدا از گوشت قربانی اهدایی مردم، خریداری و توزیع میکنیم.
وی میگوید: قربانی کردن رسمی دیرینه است که اسلام آن را راهی برای قرب و نزدیکی به خدا دانسته است. ما هم شاهد بودهایم که مردم در طرح قربانگاه با چه استقبال باشکوهی به محل عرضه دام آمدند و نذورات خود را اهدا کردند. مردم ایران سال گذشته بیش از ۲۰۴ میلیارد تومان از طریق گوشت قربانی یا به صورت نقدی در این طرح مشارکت کردند که پیشبینی میشود این رقم در سال جاری رشد قابل توجهی داشته باشد.