انواع قطعات الکترونیک و کاربرد آن ها

قطعات الکترونیک قطعات الکترونیک در ساختار مدارها نصب شده و در عملکرد مدار الکترونیکی دستگاه ها تاثیر مثبت دارند. این قطعات که در کمترین حالت دو ترمینال دارند به وسیله همین ترمینال ها به مدار وصل می شوند. قطعه های الکترونیکی انواع مختلفی دارند که با توجه به خصوصیات و ساختار آنها در مدارها مورد استفاده
قطعات الکترونیک
قطعات الکترونیک در ساختار مدارها نصب شده و در عملکرد مدار الکترونیکی دستگاه ها تاثیر مثبت دارند. این قطعات که در کمترین حالت دو ترمینال دارند به وسیله همین ترمینال ها به مدار وصل می شوند. قطعه های الکترونیکی انواع مختلفی دارند که با توجه به خصوصیات و ساختار آنها در مدارها مورد استفاده قرار می گیرند. این قطعات به وسیله لحیم شدن به مدار متصل می شوند. برای نمونه این قطعات می توان از دیود، مقاومت، خازن و… نام برد. بعضی از این قطعه ها را می توان در قالب آی سی ها به کار گرفت. قطعات الکترونیکی به سه دسته اکتیو، پسیو و الکترومکانیکی قابل تقسیم بندی هستند. در این مقاله به ارائه توضیحاتی در مورد قطعات الکترونیک و نوع و کاربرد آنها خواهیم پرداخت.
قطعات الکترونیکی
اجزای مدار الکترونیکی
برای ساخت یک مدار الکترونیکی که به خوبی عمل کند نیاز به چندین مورد می باشد که در پایین آنها را معرفی می کنیم. اجزای مدار الکترونیکی عبارتند از:
۱– قطعات اصلی:
از قطعات الکترونیک اصلی می توان به مقاومت، خازن، ترانزیستور و دیود اشاره نمود.
۲– منابع تغذیه و توان:
ژنراتور سیگنال و منبع تغذیه DC از منابع توان مهم در مدار الکترونیکی هستند.
۳– ابزار های اندازه گیری:
از ابزار های اندازه گیری و همچنین تجزیه و تحلیل می توان CRO، مولتی متر و… را نام برد.
برای راه اندازی مدار قطعه های الکترونیکی مختلفی وجود دارند که در ادامه مقاله آنها را معرفی می کنیم.
قطعات الکترونیک اکتیو
از قطعات الکترونیک اکتیو برای تولید انرژی از طریق تقویت نمودن سیگنال های الکتریکی استفاده می کنند. این قطعه ها توسط منابع الکتریکی کنترل می شوند و انرژی خود را از مدار DC می گیرند. کیفیت این قطعه ها متفاوت است و اسیلاتور، ترانزیستور و مدار مجتمع را شامل می شوند.
مقاومت از قطعات الکترونیک پسیو
قطعات پسیو
قطعات الکترونیک پسیو به منبع انرژی محتاج نیستند و انرژی مدار را مورد استفاده قرار نمی دهند. این قطعات اجزایی مثل: سلف، خازن، ترانسفورماتور و مقاومت را شامل می شوند. این قطعات قابلیت تقویت ندارند و فقط جریان را تغییر می دهند.
قطعات الکترومکانیکی
این مدل قطعات الکترونیکی برای انجام حرکت فیزیکی از میدان مغناطیسی استفاده می نمایند. برای ایجاد میدان مغناطیسی باید جریان الکتریکی را مورد استفاده قرار دهند. اجزایی مثل: رله و کلید ها جزو این قطعات می باشند. دستگاه هایی که فرایند الکتریکی و مکانیکی دارند هم جزو قطعات الکترومکانیکی می باشند.
معرفی انواع قطعات الکترونیک
قطعات الکترونیک در همه مدل ها نمونه های مخصوص به خود را دارند که در این قسمت از مقاله آنها را بیان می کنیم.
۱– مقاومت:
مقاومت جزیی از قطعات الکترونیک پسیو می باشد. این قطعه جهت محدود نمودن جریان و مقابله با آن مورد استفاده قرار می گیرد. مقاومت انواع مختلفی دارد، مانند: مقاومت الکتریکی، مقاومت ثابت و مقاومت متغیر. مقدار مقاومت ثابت هنگام طراحی کردن مدار مشخص می شود و با مدار سازگار است، نیازی به تغییر یا تنظیم مدار نمی باشد. مقاومت متغیر اما برای تغییر مقاومت در مدار مورد استفاده قرار می گیرد.
۲– خازن:
یک نمونه دیگر از قطعات الکترونیک پسیو خازن می باشد. خازن انرژی الکتریکی را ذخیره می نماید. خازن سیگنال AC را از خود عبور می دهد. خازن ها دارای انواع مختلفی می باشند که شامل خازن های سرامیک، فیلم، متغیر و الکترولیت می باشند.
۳– سلف:
سلف انرژی الکتریکی را به شکل مغناطیسی ذخیره می نماید. این قطعه پسیو در برابر تغییرات جریان از خود مقاومت نشان می دهد.
۴– دیود:
این نوع از قطعات الکترونیک اکتیو از مواد نیمه رسانا ساخته شده و جریان را در یک مسیر مشخص هدایت می کند. دیود را در مدارهای AC به DC مورد استفاده قرار می دهند. دیود ها انواع زیادی مثل دیودهای نوری، PN، LEDها و… .
ترانزیستور از قطعات اکتیو
۵– ترانزیستور:
این قطعه اکتیو نیمه رسانا بوده و خاصیت تقویت کنندگی دارد. ترانزیستور ها به عنوان قطعات الکترونیک به دو گروه پیوندی دو قطبی یا BJT و اثر میدان یا FET تقسیم می شوند.
۶– آی سی:
آی سی از قطعات اکتیو می باشد و می تواند دیجیتال یا آنالوگ باشد. آی سی ها با توجه به کاربردی که دارند به دو گروه خطی و غیر خطی تقسیم می شوند.
۷– نمایشگر:
صفحه نمایش LCD از قطعات الکترونیک اکتیو می باشد که برای مانیتور کامپیوتر ها، صفحه تلفن ها و… مورد استفاده قرار می گیرد. این صفحه دو فیلتر قطبی و الکترود جهت خاموش و روشن کردن نور دارد. LCD دارای ۲ ردیف و ۱۶ ستون می باشد و به آن نمایشگر عددی هم می گویند. این نمایشگر حداکثر ۳۲ کاراکتر را نمایش می دهد.
۸– منابع توان:
منابع توان از قطعات الکترونیک اکتیو هستند که دارای دو نوع باتری و منبع تغذیه DC می باشند. منبع تغذیه DC یک منبع الکتریسیته ثابت می باشد. آداپتور دیواری نمونه ای از منبع های تغذیه DC می باشد. باتری هم جهت ذخیره سازی انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. از باتری جهت تامین انرژی جهت دستگاه هایی مثل لپ تاپ، چراغ قوه و… استفاده می شود. باتری ها اندازه های مختلفی دارند.
۹– رله:
رله از قطعات الکترونیک مدل الکترومکانیکی می باشد. از رله ها برای تغییر دادن جریان در یک مدار استفاده می کنند. از رله جهت کنترل نمودن جریانات الکتریکی هم استفاده می شود.
انواع قطعات الکترونیک
کاربرد قطعات الکترونیک
قطعات الکترونیک در مدار باعث تقویت سیگنال و همچنین انتقال دادن داده ها می شوند. از این قطعات در لوازم الکترونیکی مثل: چاپگرها، ماشین حساب و…، در یادگیری ماشینی، رباتیک، در تجهیزات پزشکی مثل دستگاه های تنفسی و رادار های نظامی و ساختار کابین خلبان و... استفاده می شود.
فروشگاه قطعات الکترونیک الکترو ام کا
فروشگاه قطعات الکترونیک الکترو ام کا از بهترین فروشگاه های ارائه دهنده قطعات مثل: انواع فیوز، انواع خازن و مقاومت می باشد. این فروشگاه با ارائه قطعات با کیفیت با قیمت مناسب بهترین گزینه برای خرید می باشد. هنگام خرید برای هر محصولی باید سراغ بهترین و معتبرترین فروشگاه ها بروید که، یکی از این فروشگاه ها الکترو ام کا و یکتاالکترونیک است. این فروشگاه قطعات مورد نیاز مشتری را تهیه و عرضه می کند. تمام محصولات فروشگاه یکتاالکترونیک دارای ضمانت نامه می باشند و اصالت و سلامت این کالاها توسط فروشگاه تضمین می شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0