بمباران حلبچه همیشه در تاریخ و ذهن مردم ماندگار است
ایسنا/کردستان یک هنرمند کردستانی، در خصوص انتخاب آهنگ حلبچه در برنامه عصر جدید، میگوید: حادثه بمباران حلبچه مشهور به این است که به عنوان بزرگترین حمله شیمیایی، مستقیم به انسان حدود پنج هزار نفر شهید و برای ۱۰ هزار نفر بیماری ایجاد کرد؛ بحث حلبچه همیشه در تاریخ و ذهن مردم ماندگار است. محمد پرویزی یکی
ایسنا/کردستان یک هنرمند کردستانی، در خصوص انتخاب آهنگ حلبچه در برنامه عصر جدید، میگوید: حادثه بمباران حلبچه مشهور به این است که به عنوان بزرگترین حمله شیمیایی، مستقیم به انسان حدود پنج هزار نفر شهید و برای ۱۰ هزار نفر بیماری ایجاد کرد؛ بحث حلبچه همیشه در تاریخ و ذهن مردم ماندگار است.
محمد پرویزی یکی از خوشخوانهای نسل جوان در کردستان است که پس از حضور در برنامه تلویزیونی عصر جدید توانست به چهره موسیقی در کشور تبدیل شود و اکنون میخواهد به رسالت خود در حوزه موسیقی عمل کند. او یکی از جوانان کامیارانی است که باوجود سن و سال کم توانسته به یک چهره هنری تبدیل شود.
این هنرمند کردستانی از همان ایام کودکی در سن ۶ سالگی وارد عرصه هنر شده و در بسیاری از محافل، مهمانیها، مدرسه و کنار همبازیهایش به آوازخوانی و موسیقی پرداخته، همچنین سازهای کوبهای و دف را به عنوان ساز تخصصی خود انتخاب کرده و با توجه به بهرهمندی از صدای زیبا و دلنشین در کلاسهای آواز شرکت کرده و امروز به عنوان یک خوشخوان در سطح کشور شناختهشده است.
پرویزی در خصوص فعالیت خود در عرصه موسیقی، میگوید: در سال ۹۲ به مدت دو سال در کلاس آواز ایرانی شرکت کردم و بعد از آن به مقامات کوردی، عربی و اذان پرداختم و تا حد زیادی در تلاش بودم که بهصورت تخصصی آموزش ببینم.
این هنرمند کردستانی، به حضور خود در برنامه عصر جدید اشاره میکند و میگوید از تابستان سال ۹۸ به درخواست تعدادی از دوستانم برای شرکت در برنامه عصر جدید ترغیب شدم تعدادی اثر را برای این برنامه ارسال کردم که پس از سپری شدن ۴ ماه، اثر ارسالشده از سوی هیئتداوران پذیرفته و از من دعوت کردند که در این برنامه حضور پیدا کنم، مدیران اجرایی برنامه تلویزیونی عصر جدید آزمونهای سختی برای ورود تعیین کرده بودند که میبایست از میان ۲۹ هزار نفر شرکتکننده انتخاب میشدیم که پس از طی این مرحله ۱۶۰ نفر انتخاب شدند و در این مرحله از آزمون آواز را بدون استفاده از لوازم صوتی و صدابرداری از منتخبان گرفته میشد و خروجی در مرحله سوم نیز ۵۰ نفر بود و در مرحله پایانی آزمون ۳۰ نفر حضور پیدا کردند که خوشبختانه من یکی از این افراد بودم.
وی حضور در برنامه عصر جدید را سکوی پرتاب به موفقیت تلقی میکند و میگوید این برنامه موجب شد که هنر و توانایی ایم را به مردم معرفی کنم و بیشتر به کارم علاقهمند شوم.
پرویزی در خصوص انتخاب آهنگ حلبچه در برنامه عصر جدید، میگوید: حادثه بمباران حلبچه مشهور به این است که به عنوان بزرگترین حمله شیمیایی، مستقیم به انسان حدود پنج هزار نفر شهید و برای ۱۰ هزار نفر بیماری ایجاد کرد؛ بحث حلبچه همیشه در تاریخ و ذهن مردم ماندگار است و به عنوان یک حادثه کورد ها هرساله با برگزاری یادواره این روز را با یاد و خاطرات شهیدان آن زمان گرامی میدارند.
به گفته وی، مولودی دلنشین این آهنگ موجب شد که علاقه خاصی نسبت به آن داشته باشم و بتوانم آن را به بهترین شکل بازگو کنم.
این هنرمند کردستانی، یکی از رسالتهای موسیقی را بیان دردها و مشکلات عنوان کرد و گفت: من در کنار آوازخوانی و اجرای موسیقی، درد حلبچه و جان باختن مردم بیگناه را ذکر کردم درواقع اجرا و نمایش هنر تنها متخص به صدا و موسیقی نیست، باید هنرمند بتواند دردی که دل مردمش را میرنجاند در هنرش بیاورد و طوری آن را اجرا کند که مخاطب آن را بهخوبی احساس کند.
پرویزی جریان بمباران حلبچه را یکی از مهمترین وظایف “مردم کورد” عنوان کرد و میگوید: باید رسانههای کوردی نسبت به این مهم بیشتر توجه کنند بهراستیکه این جریان نیازمند تریبونی است که بسیاری از حرفهای ناگفته را به گوش مردم جهان برسانند؛ خوشبختانه برنامه عصر جدید به دلیل میلیونها بیننده، این پتانسیل را داشت که به واسطه آواز بهخوبی دوران بمباران حلبچه یادآوری شود.
وی حضور در برنامه عصر جدید و خواندن این آهنگ و بازگو کردن درد حلبچه را بزرگترین اتفاق زندگی خود میدانی و ذکر میکند: این آهنگ توسط بسیاری از هنرمندان خواندهشده اما به من ثابت شد که خداوند من را لیاقت معرفی بمباران و درد نا پایان حلبچه دانسته است.
این هنرمند خوش آتیه کردستانی، برنامه عصر جدید را پلی در راستای موفقیت خود میداند و دراینباره ذکر میکند: برنامه عصر جدید میتواند در شناسایی و معرفی نخبگان و استعدادهای درخشان در سراسر کشور و حتی خارج از مرزها نیز تأثیرگذار باشد، با پخش این برنامه و تکرار آن در تعدادی از شبکهها بسیاری از افراد کورد و ایرانی در کشورهایی ازجمله آلمان، سوئد، اتریش، سویس، فرانسه و آمریکا در صفحه اینستاگرام و فیسبوک پیام تبریک ارسال کردند و مرا بیشتر به ادامه کار سوق دادند.
پرویزی بازتاب برنامه عصر جدید را جهانی عنوان کرد و در این خصوص میگوید: بسیاری از هنرمندان کردستانی ازجمله خلیل مولانایی، نوید زردی، حسام لرنژاد و بازیکن کورد تیم استقلال وریا غفوری و بسیاری از افراد در فضای مجازی من را حمایت کردند.
همچنین وی میگفت که برخی از دوستانش که در عراق زندگی میکنند طی تماسهای که با وی داشتند اظهار میکردند که مردم دهوک، حلبچه و سلیمانیه همه و همه این آهنگ را گوش میدهند و این دور انتظار بود و فکرش را نمیکرد که به این سرعت بتوانند مردم عراق را به خود جذب کند و بسیاری از افراد سرشناس در اقلیم کردستان از او حمایت کنند.
این هنرمند خوشخوان کردستانی، هنرمند را شخصی تلقی میکند که چندین هنر داشته باشد و در این باره این گونه میگوید که فکر خوب، داشتن دانش، درک موقعیت، تربیت و آموزش موسیقی میتواند تأثیر بسزایی در موفقیت فرد داشته باشد که هر هنرمند باید بسیاری از این موارد را در خود پرورش دهد.
پرویزی ادامه کار و پیشرفت آوازخوانی و موسیقی را تقلید از بزرگانی همچون کاک ناصر رزازی و نجمه الدین غلامی میداند و عنوان میکند: به دلیل علاقهام به صدای برخی از هنرمندان با تقلید کردن از صدای آنها توانستم توانایی و استعداد خودم را کشف کنم.
او خاطرات کودکی و نوجوانی خود را اینگونه بیان میکند که در همان دوره در منزل پدربزرگش که در یکی از روستاهای کامیاران قرار دارد در جمع خانوادگی به آوازخوانی با سازی که خودش بر روی تانگ نفت میکوبید آغاز کرده و در این میان بچههای روستا دست هم دیگر را میگرفتند و به رقص کوردی مشغول میشدند و این را سرچشمه توانایی خود در موسیقی میبیند.
وی در دوره نوجوانی علاقه به موسیقی عرفانی را در خود پرورش داده و با توجه به اینکه روحیهای عاشقانه و عرفانه را در وجود خود میدید بیشتر با سبک موسیقی خانقاهی سازگاری داشته و در کنار آن نیز موسیقی کوردی و فارسی را ادامه داده است.
پرویزی خوانندگی را حامل پیام میدانند و عنوان میکند که شخص خواننده باید نسبت به آهنگی که میخواند مسئولیت داشته باشد و اگر قصد دارد آهنگ کوردی بخواند این مسئولیتش چندین برابر میشود چراکه کوردها درگیریهای تاریخی بسیاری داشتهاند که نباید نسبت به آنها بیتفاوت رفتار کنند و این خود، کار را سختتر میکند.
وی ذکر میکند: خواننده مجاز است که بخواهد عاشقانه عارفانه یا مجازی، پاپ سنتی و فولکلور بخواند اما خواننده باید از آهنگی که قرار است بخواند شناخت کافی داشته باشد و باید در نظر بگیرد رسالت خواننده فقط خواندن آهنگ نیست. همچنین خواننده باید موسیقی دیگر نواحی را خوب بشناسد و بداند که هورامیها، کرمانجیها، سورانیها، کلهرها و زاراوا ها چه لهجهای دارند و نوع موسیقی و رقص آنها را بشناند درواقع هر چه شناخت بیشتر باشد هنرمند بهتر کارش را دنبال میکند.
محمد پرویزی در حال حاضر مشغول به ساختن چند تک تراک است که مربوط به نوروز، آهنگهای شاد در مراسمهای عروسی و کولبرهای کردستان میباشد و بعدازآن فعالیت خود را در یک آلبوم اختصاصی برنامهریزی میکند.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0