کد خبر : 178783
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۲

تولد ۲۰ هزار رأس دام اصلاح نژادی در لرستان

تولد ۲۰ هزار رأس دام اصلاح نژادی در لرستان

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: طی سه سال گذشته ۲۰ هزار رأس دام جدید با برنامه اصلاح نژاد و استفاده از نژادهای بهتر به دنیا آمده است. ناصر نجیب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه ما در حوزه دام و طیور روی افزایش بهره‌وری است. وی ادامه داد: نتیجه افزایش

تولد ۲۰ هزار رأس دام اصلاح نژادی در لرستان

ایسنا/لرستان معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: طی سه سال گذشته ۲۰ هزار رأس دام جدید با برنامه اصلاح نژاد و استفاده از نژادهای بهتر به دنیا آمده است.

ناصر نجیب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه ما در حوزه دام و طیور روی افزایش بهره‌وری است.

وی ادامه داد: نتیجه افزایش بهره‌وری داشتن ضایعات کمتر و هزینه تولید پایین است، اگر راندمان تولید و درآمد بیشتر باشد، نفع آن برای تولید کننده و مصرف کننده که همیشه به‌عنوان دو وزنه در کنار هم هستند، است.

نجیب‌زاده عنوان کرد: در این اوضاع و در تلاطم قیمت‌ها تولید داخلی توانست یک مقداری ما را از مجموعه کشور نجات دهد، ما به پشتوانه همین تولید داخلی که در استان داریم توانستیم کاری کنیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ما در حوزه گاوداری شیری در سه رده روستایی، واحدهای صنعتی متوسط و کوچک و بزرگ فعالیت داریم و برنامه‌های ما در هر رده متفاوت است.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در سنوات قبل، بیان کرد: لازم است خود مدیریت واحدهای تولیدی به منابع روز علمی تجهیز و برنامه اصلاح تغذیه و نژاد اجرایی شود.

نجیب‌زاده با اشاره به این‌که در شرایط روستایی استفاده از نژادهای دو منظوره را در پیش گرفته‌ایم، چون تولید گوشت نیز برای ما مهم است، افزود: طی سه سال گذشته ۲۰ هزار رأس دام جدید با برنامه اصلاح نژاد و استفاده از نژادهای بهتر به دنیا آمده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: این نژادها نسبت به نژادهای دورگه مقاوم‌تر بوده و از لحاظ حجم تولید و مقاومت در شرایط نامساعد و بیماری‌ها عملکرد بهتری دارند.

وی تأکید کرد: درصدد هستیم یک پایگاه ژنتیکی در رابطه با اصلاح نژاد دام در استان ایجاد کنیم.

نجیب‌زاده با اشاره به روش‌های مختلف اصلاح نژاد، گفت: عمل لقاح مصنوعی هزینه بالایی داشته و همه دامداران نمی‌توانند از پس هزینه‌های آن برآیند، بنابراین روش‌های جایگزین با هزینه کمتر نیز وجود دارد که می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها