مروری بر عملیات «نصر۶»
عملیات آفندی «نصر۶»، دهم مردادماه ۱۳۶۶ در ارتفاعات «میمک» توسط رزمندگان اسلام به اجرا درآمد که نتایج مثبتی را برای ایران دربر داشت. به گزارش ایسنا، عملیات نصر۶ یکی از سنگینترین نبردهای انجام شده در ارتفاعات میمک در طول سالهای دفاع مقدس است. بهکارگیری ۶ تیپ از نیروی زمینی ارتش در مقابل بیش از حدود
عملیات آفندی «نصر۶»، دهم مردادماه ۱۳۶۶ در ارتفاعات «میمک» توسط رزمندگان اسلام به اجرا درآمد که نتایج مثبتی را برای ایران دربر داشت.
به گزارش ایسنا، عملیات نصر۶ یکی از سنگینترین نبردهای انجام شده در ارتفاعات میمک در طول سالهای دفاع مقدس است.
بهکارگیری ۶ تیپ از نیروی زمینی ارتش در مقابل بیش از حدود ۱۵ تیپ عراقی در یک منطقه محدود نیمه کوهستانی، شدت نبرد در منطقه را به خوبی نشان میدهد.
اهمیت مواضع از دست رفته در حمله عراقیها حدود یک هفته قبل از این عملیات ایجاب میکرد که به هر شکل ممکن دشمن از منطقه عقب رانده شده و وضعیت نیروهای ایرانی در این ارتفاعات بهبود یابد؛ لذا در ساعت چهار صبح دهم مردادماه ۱۳۶۶ عملیات نصر ۶ آغاز شد و بعد از ۱۳ روز نبرد مداوم با ایثارگری و خلق حماسههای فراموش نشدنی توسط سربازان و رزمندگان دلاور نیروی زمینی ارتش، تمامی اهداف پیشبینی شده تصرف شد و خسارات قابل توجهی به عراق وارد آمد.
خلبانان هوانیروز با بکارگیری ۳۰ فروند بالگرد و ۳۵۰ ساعت پرواز توانستند ۳۷۵ نفر مجروح را تخلیه، ۴۴۶ رزمنده را هلیبرن و ۲/۵ تن مهمات و تدارکات را به منطقه حمل کنند.
این عملیات نتایج مثبتی را برای ایران دربر داشت که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تپههای ۶۷۰، ۶۴۲، کلهقندی قسمتی از تپه شهدا به تصرف نیروهای ایرانی درآمد. ۱۱ تیپ عراقی از ۳۰ الی ۹۰ درصد متحمل ضایعات و خسارات شدند. نزدیک به ۴۲ پاتک سبک و سنگین دشمن در طول روزهای نبرد دفع شد.
۱۵ هزار عراقی کشته و زخمی شدند که فرمانده تیپ یک کماندوی «سپاه یکم» عراق جزو کشتهشدگان بوده و ۱۰۲ عراقی دیگر به اسارت درآمدند.
۱۸ دستگاه تانک و ۹ دستگاه نفربر همراه ۱۱ عراده توپ و بیش از ۱۲۰ دستگاه انواع خودرو دشمن هم منهدم شد و تعداد قابل توجهی سلاح سبک و مقادیر فراوانی تجهیزات و مهمات به غنیمت درآمد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0