کنگرهای برای معرفی مکتب اخلاقی اصفهان
مدرسۀ چهارباغ، پنجم مردادماه میزبان برگزاری کنگرهای ملی است که قصد دارد، مکتب اخلاقی اصفهان را به همگان معرفی کند. حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، در نشست خبری «کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان» که امروز (شنبه_دوم مردادماه) در مجتمع فرهنگی هنری فرشچیان برگزار شد، گفت: از قدیمالایام حوزه علمیه در
مدرسۀ چهارباغ، پنجم مردادماه میزبان برگزاری کنگرهای ملی است که قصد دارد، مکتب اخلاقی اصفهان را به همگان معرفی کند.
حجتالاسلام رمضانعلی معتمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، در نشست خبری «کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان» که امروز (شنبه_دوم مردادماه) در مجتمع فرهنگی هنری فرشچیان برگزار شد، گفت: از قدیمالایام حوزه علمیه در شهر اصفهان فعالیت داشته و اندیشمندان و علمای بزرگی در این حوزه پرورشیافتهاند که در کنار کرسی درسهای فقه و اصول، کرسی درس اخلاق نیز داشتهاند.
وی ادامه داد: علمایی از قبیل ابن مسکویه، ابنسینا و در عصر حاضر، بزرگانی چون آیتالله مظاهری و ناصری، ذخایری هستند که در اصفهان میزیستهاند و مردم، هنوز هم از برکات وجودی آنها بهرهمندمی شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: هر جامعهای که به اخلاق بپردازد، رشد، پویایی و اعتلای ارزشهای اسلامی را دارا خواهد بود. جامعه ما و بشریت امروز نیازمند اخلاق الهی است؛ اخلاقی که به ما یاد میدهد با انسانهای دیگر چگونه رفتار کنیم.
معتمدی یادآور شد: خداوند انسان را برای خودش خلق کرده و همۀ عالم را برای انسان. پیامبران الهی نیز راهنمایان بشریت هستند.
وی، با اشاره به اینکه بحث مکتب اخلاقی اصفهان با ماجرای غدیر گرهخورده، افزود: امروزه دنیای بشریت دچار بحران مدیریت است. طاغوت و استکبار به نحوی دنیا را مدیریت میکند که اهداف خود را به ملتها تحمیل کند و ۱۴۰۰ سال قبل، پیامبر اکرم (ص) با انتصاب حضرت علی (ع) بهعنوان جانشین خود قصد داشت دنیا را به سمتی حرکت بدهد که ارزشهای دینی و الهی همیشه بر آن حاکم باشد اما متأسفانه مسئله مدیریت به سمت دیگری رفت و به همین خاطر دنیا امروز دچار مشکلات اساسی در محورهای مختلف، ازجمله اخلاق است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه اخلاق محور اساسی زندگی انسانهاست، گفت: اخلاقمداری موجب ایفای حقوق همگان میشود و سازندگی، در جامعهای رقم میخورد که بر محور دین و اخلاق حرکت کند.
وی با تشکر از حمایت انجمن مفاخر استان اصفهان، دانشگاه اصفهان، حوزه علمیه، خانه حکمت و شهرداری اصفهان که یاریگر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در برگزاری این کنگره بودهاند، اظهار کرد: هدف از اجرای این کنگره تجلیل از علمای اخلاق، معرفی مدرسینی که در این حوزه تلاش کردهاند، تعریف الگویی برای جوان و خانواده امروز و همچنین، استمرار مبانی اخلاق در جامعه است و امیدواریم که این کنگره تلنگری به جامعه برای رفتن به سمت شناخت داشتههای اخلاقی اصفهان باشد.
علی کرباسی زاده، دبیر علمی کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان نیز در این نشست گفت: در سنت ایرانی قبل از اسلام اندرزنامههایی وجود داشته که بهواسطه آن، سنتهای اخلاقی به نسل بعد آموزش داده میشده و مرحوم مشکویه یا ابن مسکویه، این اندرزنامهها را در قالب یک کتاب گردآوری کرده است.
وی با اشاره به اینکه اخلاق، نیاز به سیستمی دارد که بتواند رویکردهای مختلف را مطابق سلیقه مخاطب انتقال بدهد، ادامه داد: بعد از بحثهای بسیاری که تحت عنوان مکتب فلسفی ارائه شد، کمکم اساتید حوزه و دانشگاه متوجه شدند که اصفهان، در حوزه اخلاقی نیز پیشکسوت است.
عضو هیأت علمی گروه فلسفه دانشگاه اصفهان، تصریح کرد: در رویکرد اخلاق فلسفی بزرگترین شخصیت، ابن مسکویه است که در اصفهان بزرگشده و از دنیا رفته و اثرگذاری کتاب «تهذیب الاخلاق» او به حدی است که حتی امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی نیز در آثار خود، مخاطبان را به این کتاب ارجاع میدهند.
کرباسی زاده افزود: با توجه به اینکه کتاب ابن مسکویه الگوی کتابهای بعدی خود بوده، میتوان گفت خاستگاه آنچه تحت عنوان اخلاق فلسفی مطرح میشود، مدرسه علمیه اصفهان است.
وی با اشاره به دیگر شخصیتهای بزرگی که در حوزه اخلاق عرفانی، اخلاق حدیثی و اخلاق تلفیقی اثری را تألیف کردهاند و هر یک بهنوعی با اصفهان در ارتباط بودهاند، گفت: ظرفیت مدرسه علمیه اصفهان نشان میدهد که سایر مکتبهای اخلاقی تحت تأثیر آنچه در این شهر مطرحشده شکلگرفتهاند.
دبیر علمی کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان، مکتب را مجموعهای از سلایق، شیوهها، عملکردها، رفتارها و دیدگاههایی دانست که در عین نقاط اشتراک، تفاوتهایی نیز با هم دارند و توضیح داد: وجه اشتراک مکتبهای اخلاقی، اخلاق اسلامی است و وجه تمایزشان نیز تمرکز آنها بر قواعد فلسفی، عرفان، روایت و یا ترکیبی از این موارد است.
کرباسی زاده از اصحاب رسانه درخواست کرد تا با اطلاعرسانی درست درباره کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان، هنرمندان را به تولید محتوای مناسب از دستاوردهای این کنگره، ترغیب کنند.
وی یادآور شد: مراسم اختتامیه این کنگره سهشنبه پنجم مردادماه، رأس ساعت ۱۷:۳۰ در مدرسه چهارباغ برگزار میشود و در آن، شاهد رونمایی از چهار جلد کتاب در حوزه مکتب اخلاقی اصفهان، قرائت پیام مرجع عالیقدر، آیتالله شیخ حسین مظاهری و همچنین سخنرانی آیتالله شیخ رضا استادی خواهیم بود.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0