کد خبر : 3896
تاریخ انتشار : یکشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۷

اختراع اصلاح‌کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی در سمنان

اختراع اصلاح‌کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی در سمنان

 به همت محققین مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک)دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی ساخته و در مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات کشور به ثبت رسید. دکتر پرویز کوخایی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان، با

اختراع اصلاح‌کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی  در سمنان

 به همت محققین مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک)دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان سمنان دستگاه اصلاح کننده خواص هیدروکلوییدهای غذایی با بهره گیری از روش پلاسمای غیر­حرارتی ساخته و در مرکز مالکیت معنوی اداره ثبت اختراعات کشور به ثبت رسید.

دکتر پرویز کوخایی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان، با اعلام این خبر، از فعالیت های مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک) در راستای توسعه فناوری و انجام طرح های تحقیقاتی محصول محور و تبدیل ایده به پدیده، تقدیر و اظهارکرد: توجه به تحقیق و پژوهش در حوزه سلامت غذایی یکی از مهمترین راه های نیل به ارتقاء سطح ایمنی و سلامت غذایی در کشور است.

دکتر آنا عبدالشاهی رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک) نیز در خصوص این اختراع بیان کرد: این دستگاه حاصل انجام طرح فناورانه دکتر بهداد شکرالهی و دکتر آنا عبدالشاهی بعنوان مجریان طرح و دکتر لیلا منجذب مرودشتی، مهندس علیرضا عمادی، مهندس آرزو عباسی مایوان بعنوان همکاران طرح در زمینه اصلاح و بهبود ویژگی های هیدروکلوییدها توسط پلاسمای سرد اتمسفری می باشد و در صنایع غذایی، داروسازی و شیمیایی کاربرد دارد. اختراع مذکور دارای قابلیت های تنظیم ولتاژ، تنظیم فرکانس، تنطیم فاصله ‏در دمای معمولی از هوا  و نیز در صورت نیاز از سایر گازهای دوستدار محیط ‏زیست می باشد. گونه های فعال تولید شده توسط دستگاه دارای خاصیت اصلاح کنندگی و ضدعفونی کنندگی بسیار بالاتری نسبت به مواد شیمیایی ‏مخرب محیط زیست مورد استفاده ‏در حال حاضر دارد و می تواند به عنوان ابزاری ‏مفید، جایگزین آنها گردد.

رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذایی (نمک) با اشاره به اهمیت هیدروکلوئید ها در صنایع غذایی و دارویی گفت: هیدروکلوئیدها به عنوان پایدار کننده، امولسیفایر، عامل چسبندگی و بهبود دهنده استفاده می شوند. پلاسمای غیرحرارتی تکنولوژی نوینی است که می توان با استفاده از آن، گروه های عاملی مختلف را بر سطوح مواد نشاند و از تاثیر اکسیداسیون جزیی آن بر ترکیبات غذایی و بهبود ویژگی های نهایی فراورده های غذایی، استفاده کرد.  با استفاده از این دستگاه قادر خواهیم بود که هیدروکلوییدها را اصلاح نموده و به کاربرد این ترکیبات تنوع بخشید.

وی با بیان اینکه در این اختراع، با بهره مندی از منابع بومی گامی بزرگ در جهت جلوگیری از خروج ارز برای خرید این مواد اولیه پرکاربرد برداشته شد افزود: کارایی بالا، سریع و غیر حرارتی، امکان استفاده از گازهای مختلف و از جمله: هوا، اکسیژن، هلیم، نیتروژن و همچنین امکان تغییرات ولتاژ و توان دستگاه بسته به نوع مواد و…از مزایای این دستگاه است.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها