کد خبر : 179143
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۹

احتمال بارش‌های رگباری در بهار و تابستان

احتمال بارش‌های رگباری در بهار و تابستان

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن اشاره به اینکه احتمال وقوع بارش‌های رگباری در فصل‌های بهار و تابستان افزایش ‌پیدا می‌کند، گفت: در چنین شرایطی اگر سدها ظرفیت کافی نداشته باشند حتما سرریز می‌شوند. احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا، در ‌پاسخ به این ‌پرسش که آیا بارش‌های رگباری برای

احتمال بارش‌های رگباری در بهار و تابستان

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ضمن اشاره به اینکه احتمال وقوع بارش‌های رگباری در فصل‌های بهار و تابستان افزایش ‌پیدا می‌کند، گفت: در چنین شرایطی اگر سدها ظرفیت کافی نداشته باشند حتما سرریز می‌شوند.

احد وظیفه در گفت و گو با ایسنا، در ‌پاسخ به این ‌پرسش که آیا بارش‌های رگباری برای بهار و تابستان سال ۱۴۰۰ ‌پش‌بینی می‌شود؟ ضمن بیان اینکه همزمان با عبور از فصل زمستان و گرم شدن تدریجی هوا، بارش‌ها عمدتا شکل رگباری به خود می‌گیرند،  اظهار کرد: اقلیم کشور به گونه‌ای است که با گذر از فصل زمستان و ورود به فصل بهار و گرم شدن جو، ساختار جو به‌گونه‌ای تغییر می‌کند که احتمال وقوع رگبار یا درصد فراوانی آن بیشتر می‌شود و علت آن نیز تشدید شرایط همرفت است.

وی ادامه داد: با گرم شدن تدریجی جو، رطوبت نیز افزایش ‌پیدا می‌کند و در نتیجه بخار آب بیشتر می‌شود. از این رو فراوانی ابرهای جوششی یا همرفتی در سامانه‌های جوی که شکل می‌گیرند، بیشتر و در این شرایط وقوع رگبارها محتمل‌تر می‌شود و بارش‌های یکنواخت زمستانی به بارش‌هایی تبدیل می‌شود که در بعضی نقاط بارش ملایم است و در برخی نقاط بسیار شدید و رگباری است.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد: بارش‌های رگباری در زمستان نیز رخ می‌دهد اما سرعت قائمی که سامانه‌های جوی در این فصل دارند به حدی نیست که شرایط برای بارش‌های رگباری فراهم شود این در حالیست که در فصل بهار و تابستان شدت انرژی گرمایی نهانی که آزاد می‌شود به حدی است که باعث می‌شود سرعت قائم به‌صورت مقطعی در برخی از مناطق یک سامانه جوی افزایش ‌پیدا کند و در نتیجه سرعت رشد قائم زیاد شود. در این شرایط رشد قائم صورت انفجاری ‌پیدا می‌کند و باعث می‌شود نزولات جوی به‌صورت رگباری باشد.

وظیفه در ‌پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ بارش‌ برف خوبی در ارتفاعات حوزه رودخانه‌های بزرگ جنوب غرب کشور داشتیم، اظهار کرد: طی این سال‌ها بارندگی‌های خوب و انتقال رطوبت مناسبی در این مناطق رخ داد و در فصل بهار با گرم شدن تدریجی جو همراه با بارش‌های رگباری و ذوب برف شاهد سیلاب‌هایی در رودخانه‌های بزرگی مانند دز، کرخه و کارون بودیم. در چنین شرایطی اگر سدها ظرفیت کافی نداشته باشند حتما سرریز می‌شوند و اگر سرریز سدها  کنترل نشود ‌دشت‌های ‌پایین دست مانند دشت خوزستان زیر سیلاب می‌روند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها