کد خبر : 176610
تاریخ انتشار : یکشنبه ۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۹

افزایش مطالعه روحانیان نقش اثرگذاری بر کاهش آسیب های اجتماعی دارد

افزایش مطالعه روحانیان نقش اثرگذاری بر کاهش آسیب های اجتماعی دارد

ایسنا/کردستان نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان گفت: هرچه سرانه مطالعه روحانیون و علما بالاتر برود به همان میزان می‌توانند نقش اثرگذاری در کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه داشته باشند. حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی، در نشست علما و روحانیون شیعه و سنی که با موضوع «نقش روحانیون در کاهش آسیب‌های اجتماعی» امروز، ۲۹ بهمن‌ در مجتمع نور استان

افزایش مطالعه روحانیان نقش اثرگذاری بر کاهش آسیب های اجتماعی دارد

ایسنا/کردستان نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان گفت: هرچه سرانه مطالعه روحانیون و علما بالاتر برود به همان میزان می‌توانند نقش اثرگذاری در کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه داشته باشند.

حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی، در نشست علما و روحانیون شیعه و سنی که با موضوع «نقش روحانیون در کاهش آسیب‌های اجتماعی» امروز، ۲۹ بهمن‌ در مجتمع نور استان برگزار شد، اظهار کرد: آسیب‌های اجتماعی تمام کج‌روی‌های اجتماعی شامل طلاق، اعتیاد، خشونت، حاشیه‌نشینی، بی‌بندوباری، پرخاشگری، جنایت، قاچاق مواد مخدر، جرائم مالی، سرقت و فساد اخلاقی را در بر می‌گیرد.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در این زمینه افزود: مقام معظم رهبری در بیاناتشان بر کاهش پنج مورد از آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، حاشیه‌نشینی، نقاط بحرانی شهری، فساد اخلاقی و طلاق تأکید کرده‌اند چراکه این امور لطمه‌ها و بحران‌های زیادی را در جامعه ایجاد می‌کنند.

حجت‌الاسلام پورذهبی به نقش اثرگذار علما و روحانیون در کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره و بیان کرد: در آیات قرآن کریم چهار وظیفه اصلی را برای انبیای الهی برگزیده‌اند که علما و روحانیون به عنوان وارثان الهی عهده‌دار این وظایف هستند. علما و روحانیون باید آیات قرآن کریم را تلاوت کرده و در مورد آن‌ها برای مخاطبان خود موعظه و سخنرانی کنند تا مطالب قرآنی را برای مخاطبان قابل فهم‌تر کنند و در فرصت‌های ایجاد شده نباید از بیان یک حدیث هم کوتاهی و دریغ کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان تزکیه را دومین رسالت علما و روحانیون دانست و گفت: روحانیون و علما باید با بیان مباحث اخلاقی، معرفتی و معنوی زمینه تزکیه نفس مخاطبان خود را فراهم کنند.

وی با بیان اینکه تعلیم کتاب و حکمت دو رسالت دیگر در نهاد پیامبران الهی است اظهار کرد: علما و روحانیون به واسطه ادامه راه آنان باید این دو رسالت را نیز عهده‌دار شوند و آن را به بهترین شکل در جامعه اجرا کنند. علما و روحانیون باید خود عمل‌کننده به آنچه که در موعظه‌هایشان برای مخاطبان و جامعه هدف عنوان می‌کنند، باشند چراکه نفس حق و صداقت بیشترین تأثیرگذاری را در جامعه خواهد داشت.

حجت‌الاسلام پورذهبی افزود: حضرت علی(ع) می‌فرماید: «قلبت را با موعظه زنده کن» در این راستا باید گفت در قلب فرد موعظه‌گر هیچ‌گاه آسیب‌های اجتماعی جایی ندارد و برای جبران مشکلات زندگی به این آسیب‌های اجتماعی پناه نمی‌برد. در دسترس بودن علما یکی از نکات حائز اهمیت بوده که باید همواره مورد توجه تک‌تک علما و روحانیون به ویژه امامان جماعت باشد.

وی با تأکید بر اینکه مشاوره مذهبی به مخاطبان باید در اولویت کار روحانیون و امامان جماعت قرار گیرد، افزود: در این راستا باید درب مساجد یک ساعت قبل از اذان به روی نمازگزاران باز باشد تا آن‌ها با بهره‌مندی از مشاوره مذهبی امامان جماعت بتوانند پاسخ مناسبی برای شبهات و مشکلات خود پیدا کنند.

حجت‌الاسلام پورذهبی ادامه داد: معرفی شایسته دین یکی دیگر از رسالت‌های اصلی علما و روحانیون بوده است که در این راستا نباید خرافات، مطالب سطح پایین بی‌ارزش، خواب، داستان‌های بی‌ارزش را در موعظه‌های خود عنوان کنیم چراکه این امور برای ما کارکرد منفی دارد.

وی با اشاره به اینکه مطالعه و ایجاد تخصص با بهره‌گیری از تجربه باید در دستور کار علما و روحانیون قرار گیرد، افزود: هرچه سرانه مطالعه روحانیون و علما بالاتر برود به همان میزان می‌توانند نقش اثرگذاری در کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه داشته باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان با تأکید بر اینکه باید به مسئله آسیب‌های اجتماعی بیشتر پرداخته شود، یادآور شد: علما و روحانیون، مساجد و مراکز دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع آن‌ها نقش کلیدی دارند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها