کد خبر : 121453
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۱

حوزه و دانشگاه نیازهای اقتضایی جامعه را رفع کنند

حوزه و دانشگاه نیازهای اقتضایی جامعه را رفع کنند

ایسنا/خراسان جنوبی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حوزه علمیه و دانشگاه با وجود رشته های مختلف از هم جدا نیستند، گفت: اگر حوزه و دانشگاه بر اساس قرب الی الله و ایمان دنبال برآوردن نیازهای جامعه باشند همواره یک هدف را دنبال می کنند. حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا عبادی، نماینده

حوزه و دانشگاه نیازهای اقتضایی جامعه را رفع کنند

ایسنا/خراسان جنوبی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه حوزه علمیه و دانشگاه با وجود رشته های مختلف از هم جدا نیستند، گفت: اگر حوزه و دانشگاه بر اساس قرب الی الله و ایمان دنبال برآوردن نیازهای جامعه باشند همواره یک هدف را دنبال می کنند.

حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی، شامگاه چهارشنبه 3 آذرماه در دیدار با حجت الاسلام والمسلمین ذوعلم؛ مسئول دبیرخانه بیانیه گام دوم انقلاب ضمن گرامیداشت هفته بسیج، گفت: انسان در طبیعت ذاتی خود در بعد مادی و معنوی نیازهایی دارد و هر یک از این ها هم دارای فروعی هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی و امام جمعه بیرجند، وی اظهار کرد: نیازهای گوناگون انسان در امور مادی و معنوی خود ایجاب می کند که این‌ها رشته رشته شود و فرد برای دستیابی به نیازها و رفع آن ها تخصص پیدا کند لذاست که هر فردی در صحنه میدانی تخصصی دارد.

وی افزود: در گذشته‌های دور علوم بسیط بوده است به گونه‌ای که یک شخص هم حکیم، هم عارف و هم فقیه بوده و در رشته‌های مختلف فعالیت داشته و مانند بوعلی سینا، فارابی و دیگران چند علم در آن‌ها جمع بوده است ولی این نمی‌تواند تداوم داشته باشد و ناگزیر هر کدام باید در یک رشته تخصص پیدا کنند و نیازهای بشر را برآورند و آنچه که مهم است اینکه همه این ها بر اساس نیاز انسانی و وظیفه الهی تحقق پیدا کند.

وی بیان کرد: آنچه که افراد را جمع می‌کند، انسانیت انسان و عبودیت خدای متعال است، همه باید توجه داشته باشند که روی انسان کار می‌کنند و ارزش کار آن‌ها بر اساس انجام وظیفه الهی است، اگر افراد روی این دو اصل با اعتقاد کار کنند هر جا باشند همگی یکی هستند، اما اگر انگیزه ها غیر الهی باشد یا در دیدگاه انسان فقط یک حیوان دوپا باشد مسلما جدایی ایجاد می‌شود.

عبادی تصریح کرد: در دین به معنی صحیح که اسلام و تسلیم شدن به حق است همه روی یک موضوع که انسان است بر اساس انجام وظیفه الهی خود کار می کنند و این مایه اجتماع افراد است.

وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه و دانشگاه با وجود رشته های مختلف از هم جدا نیستند، گفت: اگر حوزه و دانشگاه بر اساس قرب الی الله و ایمان دنبال برآوردن نیازهای جامعه باشند همواره یک هدف را دنبال می‌کنند.

عبادی ادامه داد: در حوزه علمیه و دانشگاه رشته‌های مختلفی وجود دارد، این به معنی جدایی حوزه و دانشگاه نیست، آنچه که مهم است این است که دانشجو و طلبه توجه داشته باشد در ساختار فکری خود چه می‌کند و دنبال چه چیزی است؟ اگر حوزه و دانشگاه بر اساس قرب الی الله و ایمان دنبال برآوردن برآوردن نیازهای جامعه باشند همواره یک هدف را دنبال می‌کنند.

امام جمعه بیرجند بیان کرد: روزی که دانشگاه‌ها به وسیله نوکران بیگانه باز شده پشت به مردم و رو به غرب بود، این مربوط به آن زمان است اما بعد از انقلاب تجدید بنا صورت گرفته و دانشگاه اسلامی شده است اما زمان زیادی می‌طلبد تا آثار شوم استعمار در امور مختلف و بیش از همه امور فرهنگی پاک شود.

وی افزود: در این چهل سال شرایط مختلفی بوده است، هر دولتی آمده حزب و سلیقه‌ای داشته است که این هم مزید غفلت در این شده که ما در پاکسازی آثار شوم استعمار توفیق کافی نداشتیم، زمانی که رهبر انقلاب بیانیه گام دوم انقلاب را کرامت گونه نوشتند ما بعد از تجربه های تلخ و شیرین بعد از انقلاب و نفوذ بیگانه از جمله این 8 سال اخیر که بسیار تلخ بود را گذراندیم و از بوق‌های مختلف در داخل و خارج آیه‌های یأسی که به گوش می‌رسید آینده را بد نشان می‌داد.

وی افزود: یکی از مراجع بزرگ گفت که مردم جهان حضرت صاحب الزمان(عج) را به حضرت سیدالشهداء(ع) می‌شناسند، راه امام حسین لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط است و حضرت مهدی فرزند امام حسین(ع) است.

نماینده ولی فقیه در خراسان‌جنوبی اظهار کرد: ما در قبال این همه یعنی پیروزی نباید تنبل باشیم چون ممکن است همین فرصت‌ها را هم بسوزیم، یکی از نشانه‌های سوختن فرصت این است که مسائل را نمی‌شناسیم، ما روی مسائل فرعی و حاشیه‌ای بحث کرده؛ افکار را در آن متمرکز کرده و مسائل اصلی را فراموش می‌کنیم.

وی یادآور شد: اگر ما با سلیقه کج و با القائات نفاسّات دشمن مسائل فرعی را در پیش گرفتیم و وقت مردم را هم گرفتیم و در آخر هم به هیچ چیز نرسیدیم سال های فرصت از بین می‌رود اما اگر عاقلانه به مسائل فرعی بی اعتنا شدیم و روی مسائل اصلی را شناسایی تمرکز کردیم و به پیروزی تمام است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها