کد خبر : 206482
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۲

رابطه متقابل بین رژیم غذایی، سلامت جسمانی و افسردگی

رابطه متقابل بین رژیم غذایی، سلامت جسمانی و افسردگی

به گزارش خبر روز و به نقل از news-medical بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، افسردگی یک بیماری شایع سلامت روان است که حدود 280 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. هر ساله حدود 700000 مرگ به دلیل خودکشی ناشی از افسردگی رخ می دهد. از این رو، تدوین

به گزارش خبر روز و به نقل از news-medical بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، افسردگی یک بیماری شایع سلامت روان است که حدود 280 میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. هر ساله حدود 700000 مرگ به دلیل خودکشی ناشی از افسردگی رخ می دهد. از این رو، تدوین مداخلات مؤثر و اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت افسردگی ضروری است.

افسردگی شدید از طریق داروهای ضد افسردگی (مانند داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای) مدیریت می شود. با این حال، این خط درمانی برای درمان افسردگی خفیف توصیه نمی شود. درمان شناختی رفتاری و روان درمانی بین فردی دو درمان جایگزین مورد استفاده برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی هستند. علاوه بر این، انجام یک سبک زندگی سالم که شامل عادات غذایی سالم و افزایش قابل توجه فعالیت بدنی باشد، افسردگی و سایر مشکلات مرتبط با سلامتی مانند چاقی و دیابت را کاهش می دهد.

نکته قابل توجه، رژیم های غذایی سالم به مدیریت افسردگی کمک می کند زیرا رژیم غذایی مکانیسم های مختلفی مانند التهاب، اپی ژنتیک، استرس اکسیداتیو، متابولیسم تریپتوفان-کینورنین و نوروژنز را تنظیم می کند که بر عملکرد مغز و سلامت روان تأثیر می گذارد.

اخیراً تحقیقات بیشتری برای درک تأثیر سلامت روده بر شرایط روانی انجام شده است. بسیاری از مطالعات پیش بالینی و بالینی تعامل دو طرفه بین مغز و میکروبیوتای روده را نشان داده اند. این مطالعات نشان داده‌اند که چگونه دیس‌بیوز، شرایط عاری از میکروب، و روده نشت‌کننده بر رشد عصبی و التهاب عصبی تأثیر می‌گذارند. بر اساس یافته‌های این مطالعات، دانشمندان این فرضیه را مطرح کردند که اتخاذ یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند سلامت روده را بهبود بخشد و به طور بالقوه علائم افسردگی را کاهش دهد.

رژیم غذایی یک فرد را می توان با دستکاری محتوای درشت مغذی، دفعات و زمان مصرف غذا، مقدار غذا، و محدود کردن غذاها یا گروه های غذایی خاص تغییر داد. سلامت روده همچنین می تواند از طریق پروبیوتیک ها و متابولیت های میکروبی (بیوژنیک) مانند گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) و ویتامین ها بهبود یابد. پری بیوتیک ها همچنین می توانند رشد و بقای میکروب های مفید در دستگاه گوارش را بهبود بخشند.

اخیراً تأثیر پری بیوتیک ها بر سلامت روان گزارش شده است. این محصولات با اثرات روانی و فیزیولوژیکی رشد باکتری های کامنسال را افزایش می دهند. به طور مشابه، پروبیوتیک‌های کافی مانند ماست، دوغ، شیر کفیر، کیمچی و ناتو با تنظیم سیستم‌های متابولیک، غدد درون‌ریز و ایمنی، سلامت روان و عملکردهای عصبی-روانی را بهبود می‌بخشند. به عنوان مثال، تجویز لاکتوباسیلوس پلانتاروم و بیفیدوباکتریوم اینفانتیس علائم شبه افسردگی را کاهش می دهد.

مطالعه اخیر مجله اختلالات عاطفی رابطه متقابل بین رژیم غذایی، سلامت جسمانی و افسردگی را بررسی کرد. این مطالعه از داده‌های بررسی ملی سلامت و تغذیه (NHANES) در ایالات متحده استفاده کرد که بین سال‌های 2011 و 2018 جمع‌آوری شد. شرکت‌کنندگانی که هم مصاحبه‌های یادآوری رژیم غذایی و هم پرسشنامه افسردگی را تکمیل کردند، در این مطالعه وارد شدند.

در مجموع 16572 شرکت کننده (48.59 درصد مرد و 51.41 درصد زن) در تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. هدف اصلی این مطالعه بررسی ارتباط بین رژیم غذایی ارتقا دهنده سلامت روده و کاهش علائم افسردگی بود.

از آنجایی که شاخص توده بدنی بالاتر (BMI) یک عامل خطر ثابت برای افسردگی در طول عمر است، مطالعه حاضر بهبود سلامت جسمانی را بر اساس BMI بررسی کرد. BMI به صورت وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد شرکت کنندگان بر حسب متر محاسبه شد. دریافت مواد مغذی شرکت‌کنندگان با استفاده از مقادیر ترکیب غذا از پایگاه داده‌های غذا و مواد مغذی USDA برای مطالعات رژیم غذایی محاسبه شد.

سطح افسردگی همه شرکت کنندگان با استفاده از پرسشنامه سلامت بیمار 9 سوالی (PHQ-9) ارزیابی شد. فراوانی علائم افسردگی همه شرکت‌کنندگان بر اساس گزینه‌های پاسخ خاص، یعنی «اصلاً»، «چند روز»، «بیش از نیمی از روزها» و «تقریباً هر روز» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمره PHQ 5 نشان دهنده سطح خفیف علائم افسردگی و نمره PHQ 10 نشان دهنده سطح شدید علائم افسردگی است.

در این مطالعه ارتباط قوی بین رژیم غذایی ارتقا دهنده سلامت روده، یعنی مصرف زیاد فیبر رژیمی و غذای تخمیر شده و کاهش علائم افسردگی ایجاد شد. رژیم غذایی ارتقاء دهنده سلامت روده به طور بالقوه علائم افسردگی را در بین افرادی که سطوح مختلف را تجربه کرده اند، یعنی علائم افسردگی بسیار خفیف تا شدید را کاهش می دهد.

نقش میانجی سلامت جسمانی ذهنی (BMI خود گزارش شده) و سلامت فیزیکی عینی (BMI اندازه گیری شده توسط تکنسین های بهداشتی آموزش دیده) با توجه به رژیم غذایی و افسردگی مورد بررسی قرار گرفت. BMI بالاتر با افسردگی مرتبط بود. یافته‌های این مطالعه با گزارش‌های قبلی مطابقت داشت که نشان می‌داد رژیم‌های غذایی غنی از فیبر تنوع میکروبی روده را افزایش می‌دهد، که با افزایش وزن بعدی ارتباط منفی داشت.

در این مطالعه ارتباط قوی بین رژیم غذایی ارتقا دهنده سلامت روده، یعنی مصرف زیاد فیبر رژیمی و غذای تخمیر شده و کاهش علائم افسردگی ایجاد شد. رژیم غذایی ارتقاء دهنده سلامت روده به طور بالقوه علائم افسردگی را در بین افرادی که سطوح مختلف را تجربه کرده اند، یعنی علائم افسردگی بسیار خفیف تا شدید را کاهش می دهد.

نقش میانجی سلامت جسمانی ذهنی (BMI خود گزارش شده) و سلامت فیزیکی عینی (BMI اندازه گیری شده توسط تکنسین های بهداشتی آموزش دیده) با توجه به رژیم غذایی و افسردگی مورد بررسی قرار گرفت. BMI بالاتر با افسردگی مرتبط بود. یافته‌های این مطالعه با گزارش‌های قبلی مطابقت داشت که نشان می‌داد رژیم‌های غذایی غنی از فیبر تنوع میکروبی روده را افزایش می‌دهد، که با افزایش وزن بعدی ارتباط منفی داشت.

مطالعه حاضر دارای محدودیت‌هایی است، از جمله استفاده از یک متغیر باینری بر روی غذای تخمیر شده که مقدار غذای تخمیر شده مصرفی را در نظر نمی‌گیرد. در حال حاضر، هیچ اتفاق نظری در مورد مصرف توصیه شده روزانه غذای تخمیر شده وجود ندارد. از این رو، میزان بهینه پروبیوتیک، بیوژنیک و دریافت پری بیوتیک مورد ارزیابی قرار نگرفت. علیرغم محدودیت‌های آن، مطالعه کنونی نشان داد که یک رژیم غذایی ارتقاء دهنده سلامت روده به طور بالقوه می‌تواند احتمال حفظ شاخص توده بدنی سالم و کاهش افسردگی را در میان افراد مبتلا به علائم شدید افسردگی افزایش دهد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها