چطور مشکلات کلیه تشخیص داده میشوند؟
آزمایش اوره خون یا همان آزمایش Urea میتواند اطلاعات بسیار مهمی در مورد سلامت کلیه شما ارائه دهد. کارکرد اساسی کلیهها حذف مواد زائد و مایعات اضافی از بدن است. اگر کلیه شما به درستی کار نکند این مواد زائد میتوانند در خون شما جمع شوند. با گذشت زمان، این ممکن است منجر به مشکلات جدی، از جمله فشار
آزمایش اوره خون یا همان آزمایش Urea میتواند اطلاعات بسیار مهمی در مورد سلامت کلیه شما ارائه دهد. کارکرد اساسی کلیهها حذف مواد زائد و مایعات اضافی از بدن است. اگر کلیه شما به درستی کار نکند این مواد زائد میتوانند در خون شما جمع شوند. با گذشت زمان، این ممکن است منجر به مشکلات جدی، از جمله فشار خون بالا، کمخونی، و بیماری قلبی شود. اگر قصد دارید تا اطلاعات کاملتری در مورد آزمایش اوره خون بدست آورید، ادامه مطالب را از دست ندهید.
Urea در آزمایش خون چیست؟
برای پاسخ به سوال Urea در آزمایش خون چیست؟ میتوان گفت: نیتروژن اوره یک ماده اضافی است که کبد پس از خوردن مواد غذایی تولید میکند. کبد پروتئینهای موجود در مواد غذایی را تجزیه میکند و در نتیجه این کار، نیتروژن اوره خون ایجاد میشود. کبد شما این ماده را در خون آزاد میکند و در نهایت اوره به کلیههای شما میرسد. وقتی کلیههای شما سالم هستند، اوره را تصفیه میکنند و معمولا مقدار کمی از آن در خون باقی میماند که مشکلی ایجاد نمیکند.
آزمایش اوره خون چه کمکی میکند؟
پزشک شما ممکن است آزمایش BUN را به عنوان بخشی از یک چکاپ معمولی تجویز کند. اگر بیماری کلیوی دارید، این آزمایش راهی برای بررسی سطح اوره شما قبل از شروع دارو یا درمان است. همچنین آزمایش اوره معمولا زمانی که برای شرایط خاصی در بیمارستان بستری هستید نیز تجویز میشود.
اگر پزشک شما احتمال دهد که شما دچار مشکلات کلیوی هستید، آزمایش BUN را تجویز میکند. زمانی که کلیههای شما بیمار باشند، در دفع اوره خون مشکل دارند و مقدار بیشتری از آن در خون شما باقی میماند. آزمایش اوره خون، میزان اوره اضافی در خون شما را اندازهگیری میکند. بالا بودن Urea در آزمایش خون میتواند به این معنی باشد که کلیهها یا کبد شما به درستی کار نمیکنند.
علائم بالا بودن Urea در آزمایش خون
اگر علائم زیر را دارید میتواند نشانه مشکل در کلیههای شما باشد، بهتر است در صورت وجود چنین علائمی آزمایش اوره را انجام دهید:
- تغییر در حجم ادرار
- ادرار کف آلود، دارای خون و یا به رنگ قهوهای
- احساس درد هنگام ادرار
- تورم در بازوها، دستها، پاها، مچ پا ، اطراف چشمها ، صورت یا شکم
- پاهای بیقرار هنگام خواب
- درد در قسمت میانی پشت که محل قرارگیری کلیهها است.
- خستگی مداوم
نکات مهم پیش از انجام آزمایش Urea
قبل از انجام آزمایش اوره خون، به پزشک خود بگویید چه داروهایی مصرف میکنید. بعضی از داروها میتواند نتیجه آزمایش را تغییر دهد، به همین علت ممکن است پزشک از شما بخواهد که مصرف آنها را برای مدتی متوقف کنید.
اگر فقط آزمایش اوره خون انجام میدهید، خوردن و آشامیدن پیش از آن مشکلی ندارد. اما اگر آزمایشهای خون دیگری را همراه با آن انجام میدهید، پزشک ممکن است ممکن است از شما بخواهد که ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورید.
فاکتورهای مهم در تفسیر آزمایش Urea
نتیجه آزمایش شما عددی خواهد بود که میزان نیتروژن اوره را در خون شما نشان میدهد. محدوده طبیعی در نظر گرفته شده بین ۷ تا ۲۰ میلیگرم در دسیلیتر است. بالا بودن Urea در آزمایش خون میتواند نشانه نارسایی کلیه یا بیماری کبد شما باشد. البته برای تفسیر دقیق نتیجه آزمایش خود باید با یک پزشک مشورت کنید. زیرا عوامل متعددی میتواند بر نتایج تست اوره خون شما تاثیر بگذارد، بنابراین داشتن سطح Urea کمتر یا بالاتر از محدوده طبیعی همیشه به معنای وجود مشکل نیست. مواردی که بر میزان اوره شما تاثیر میگذارد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- رژیم غذایی با پروتئین بالا (ممکن است باعث افزایش سطح اوره شود.)
- رژیم غذایی کم پروتئین (ممکن است باعث کاهش سطح اوره شود.)
- بعضی داروها، از جمله استروئیدها و آنتی بیوتیکها (افزایش یا کاهش سطح اوره)
- بارداری
- افزایش سن
علت اوره خون بالا چیست؟
میزان بالای اوره ممکن است نشان دهنده اختلال در عملکرد کلیه شما باشد. در صورت بالا بودن Urea در آزمایش خون با پزشک خود صحبت کنید تا با بررسیهای بیشتر علت آن را تشخیص دهد. میزان بالای اون خون میتواند ناشی از دلایل زیر باشد:
- کم آبی بدن
- انسداد مجاری ادراری (انسداد از دفع ادرار)
- نارسایی قلب (زمانی که قلب شما آنطور که باید خون را به بدن پمپاژ نمیکند)
- شوک عصبی
- جراحات سوختگی
- اضطراب
- سکته قلبی
- خونریزی گوارشی (خونریزی در دستگاه گوارش مانند معده، روده یا مری)
میزان کم اوره نادر است. اگر اوره پایینی دارید، میتواند نشان دهنده موارد زیر باشد:
- بیماری کبد
- سوء تغذیه (زمانی که رژیم غذایی شما مواد مغذی کافی ندارد یا بدن شما نمیتواند آنها را به خوبی دریافت کند.)
- هیدراتاسیون بیش از حد (دریافت مایعات بیش از حد)
آزمایشهای همزمان با آزمایش Urea خون
تست اوره خون تنها یک نوع اندازهگیری عملکرد کلیه است. اگر پزشک فکر کند که شما ممکن است بیماری کلیوی داشته باشید، ممکن است به آزمایشهای دیگری نیز نیاز داشته باشید. این آزمایشها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آزمایش کراتینین: کراتینین یکی دیگر از مواد زائدی است که کلیه از خون شما جدا میکند.
- GFR یا نرخ فیلتراسیون گلومرولی: این آزمایش مشخص میکند کلیهها چقدر خون را به درستی تصفیه میکنند.
سنجش سلامت کلیهها در منزل با هومکا
علائمی مثل درد کلیه، درد هنگام ادرار یا تغییر رنگ غیر طبیعی آن میتواند نشانه بالا بودن Urea در آزمایش خون شما باشد. اوره بالا در موارد بسیاری علامت نارسایی کلیه است. در صورت داشتن چنین علائمی بهتر است که آزمایش اوره خون را انجام دهید. پس از مطالعه مطالب بالا به طور دقیق متوجه شده اید که اوره خون چیست و بالا بودن آن میتواند مشکلات کلیوی را نشان دهد.
مجموعه مراقبتی و درمانی هومکا این امکان را فراهم آورده است که با استفاده از خدمات آزمایش در منزل هومکا این آزمایش و هرگونه آزمایش دیگر را به راحتی در منزل انجام دهید. برای درخواست آزمایش در منزل کافی است با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا به سایت هومکا به نشانی www.homeca.ir مراجعه کنید.
هومکا با آزمایشگاهی مدرن و تیمی متخصص آمادگی دارد تفسیر تمام آزمایشهای شما را به صورت آنلاین در اختیار شما قرار دهد. خدمات آزمایش در منزل هم اکنون در شهرستانهای تهران، شیراز، مشهد، رشت، تبریز، کرج، اهواز و اصفهان و تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی در دسترس است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0