کد خبر : 12687
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۹

آزادترین اقتصادهای جهان کدامند؟

آزادترین اقتصادهای جهان کدامند؟

موسسه فراسر، هنگ کنگ و سنگاپور را آزادترین اقتصادهای جهان معرفی کرد. این موسسه بسته ترین اقتصادهای جهان را نیز معرفی کرده است.   شاخص آزادی اقتصادی که از سال ۱۹۹۶ میلادی توسط موسسه فراسر منتشر می‌شود بر تاثیر باز بودن فضای اقتصادی کشورها بر جذب سرمایه‌گذاری، رشد اقتصادی، سطح درآمد سرانه و خط فقر

آزادترین اقتصادهای جهان کدامند؟

موسسه فراسر، هنگ کنگ و سنگاپور را آزادترین اقتصادهای جهان معرفی کرد. این موسسه بسته ترین اقتصادهای جهان را نیز معرفی کرده است.

  شاخص آزادی اقتصادی که از سال ۱۹۹۶ میلادی توسط موسسه فراسر منتشر می‌شود بر تاثیر باز بودن فضای اقتصادی کشورها بر جذب سرمایه‌گذاری، رشد اقتصادی، سطح درآمد سرانه و خط فقر متمرکز است. امسال مانند سال گذشته ۱۶۲ کشور در این رده بندی لحاظ شده‌اند و اطلاعات اقتصادی در بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.
این شاخص بر اساس پنج زیرمجموعه اندازه دولت (مخارج دولتی، نرخ مالیات، سهم دولت از اقتصاد)، نظام قضائی و حقوق مالکیت، نرخ تورم و قدرت پس‌انداز، تجارت بین الملل و قوانین تجاری در طی ۲۰ سال، کشورها را رتبه‌بندی کرده است.
آزادترین اقتصادهای جهان
مانند سال‌های گذشته، هنگ کنگ و سنگاپور رتبه های اول و دوم را از آن خود کرده‌اند. نیوزلند، سوئیس، گرجستان، آمریکا، لیتوانی، ایرلند، استرالیا، دانمارک و موریشس در رده‌های 3 تا 11 جای گرفته‌اند. شاخص اقتصادی عددی از ۱ تا ۱۰ بوده و هنگ کنگ با عدد ۸.۹۱، بیشترین نمره را کسب کرده است.
بسته ترین اقتصادهای جهان
ونزوئلا با نمره ۲.۸۸ بسته‌ترین اقتصاد جهان است و پس از این کشور، سودان، لیبی، الجزایر، زیمباوه، ایران، کنگو، سوریه، جمهوری آفریقای مرکزی و یمن در جمع ۱۰ کشور با بسته‌ترین نظام های اقتصادی قرار دارند.
رتبه همسایگان ایران
گرجستان با ایستادن در رتبه پنج جهان بهترین وضعیت از نظر آزادی اقتصادی را در بین همسایگان ایران داشته است. ارمنستان در رده 15، بحرین 70، امارات 68، روسیه 100، ترکیه 114، آذربایجان 116 و عربستان در رده 91 ایستاده اند.
رتبه سایر کشورها
در این رتبه بندی انگلیس در رده 12، ژاپن 18، آلمان 22، کره 47، فرانسه 53، هند 108 و چین در رده 116 قرار گرفته اند.
متوسط درآمد سرانه کشورهای بالای جدول ۴۰ هزار و ۳۷۶ دلار در سال و برای کشورهای فقیر ۱۰ هزار و ۶۶۰ دلار در سال است. هم چنین متوسط امید به زندگی کشورهای برتر ۷۹.۵ سال و برای کشورهای انتهای جدول ۶۴.۴ سال است.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها