کد خبر : 4106
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱:۴۴

آمریکا بدنبال گسترش افراط‌گرایی،جنگ فرقه‌ای مذهبی درافغانستان است

آمریکا بدنبال گسترش افراط‌گرایی،جنگ فرقه‌ای مذهبی درافغانستان است

قم- جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به خروج آمریکا از افغانستان در بیانیه اعلام کرد: آمریکا در پس پرده به دنبال گسترش افراط‌گرایی، ایجاد جنگ فرقه‌ای و مذهبی و بی ثباتی درافغانستان است.  جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پیرامون تحولات اخیر در افغانستان با اشاره به نگرانی مراجع تقلید و از منظر اهتمام

آمریکا بدنبال گسترش افراط‌گرایی،جنگ فرقه‌ای مذهبی درافغانستان است

قم- جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به خروج آمریکا از افغانستان در بیانیه اعلام کرد: آمریکا در پس پرده به دنبال گسترش افراط‌گرایی، ایجاد جنگ فرقه‌ای و مذهبی و بی ثباتی درافغانستان است.

 جامعه مدرسین حوزه علمیه قم پیرامون تحولات اخیر در افغانستان با اشاره به نگرانی مراجع تقلید و از منظر اهتمام به امور مسلمین و انجام وظیفه شرعی بیانیه مهمی صادر کرد که متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی فی کتابه الکریم: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ (آیه ۲۰۰ سوره آل عمران)

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از منظر اهتمام به امور مسلمین و انجام وظیفه شرعی با حساسیت ویژه تحولات جاری در افغانستان را پیگیری می‌کند، نگرانی‌های مشفقانه دلسوزان و بزرگان به ویژه مراجع عظام تقلید (حفظهم الله) را ارج می‌نهد و بر نکات زیر تأکید می‌نماید:

۱. مکر، فریب، شیطنت، تجاوز و اشغالگری آمریکای جنایتکار و همراهی ایادی و گروه‌های وابسته و نوکران خودفروخته آن، ریشه همه جنایت‌ها، شرارت‌ها، ناامنی‌ها، عقب ماندگی‌ها، مشکلات و بحران‌های افغانستان مظلوم است.

۲. مقاومت ملت دلاور افغانستان پس از بیست سال اشغالگری، آمریکا را وادار به عقب نشینی، پایان اشغال و خروج مفتضحانه و ذلیلانه و تحقیرآمیز از افغانستان نمود. این شکست تاریخی، فتح و ظفری شکوهمند برای همه ملت‌های مقاوم منطقه و ملت عزیز افغانستان است.

۳. آمریکا که در حال خروج نظامی از افغانستان است، در پس پرده به دنبال گسترش افراط‌گرایی و ایجاد جنگ فرقه‌ای و مذهبی و بروز ناامنی و بی ثباتی داخلی در افغانستان است. اکنون آمریکا سعی دارد با کارشکنی در روندهای مختلف مذاکرات و گفتگوهای بین الافغانی از جمله روند مذاکرات افغانی– افغانی تهران، تلاش‌ها برای برقراری صلح پایدار در افغانستان را به سمت ناکامی ببرد و فضا را برای ادامه حضور خود از طرق دیگر در افغانستان مهیا و نقشه‌های شوم خود علیه ملت‌های مظلوم مسلمان به ویژه ملت مظلوم افغانستان را اجرایی کند.
همان‌طور که مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای دام ظله در پیام مهم چند روز گذشته خود به مناسبت مراسم حج اشاره فرمودند، مردم افغانستان باید مراقب شیطنت و جنگ نرم آمریکا بوده و برای مقابله با این شیطان بزرگ آماده باشند.

۴. لازم است تمام طرف‌های افغانستانی در تصمیمات خود بر پایه عدالت و انصاف در حق همه افغانستانی‌ها و با عنایت به تنوع قومی و مذهبی این کشور برخورد نموده و حق عموم مردم اعم از زن، مرد و کودک و جوان در این تصمیمات لحاظ گردد. همچنین به این موضوع توجه داشته باشند که سعادت آن‌ها در عدم دخالت خارجی‌ها از جمله آمریکایی‌ها در روند مذاکرات داخلی آن‌هاست و هرگونه دخالت آمریکایی‌ها سرنوشتی شوم و تاریک برای مردم مظلوم افغانستان رقم خواهد زد.

۵. بهترین مسیر برای مذاکرات بین الافغانی، قرار دادن قطار این مذاکرات بر ریل اصول و ارزش‌های اسلامی و بر پایه عقلانیت، حکمت، اخلاق، عدالت، مدنیت؛ مصلحت، عزت و وفای به عهد است و ضمانت اجرایی آن می‌تواند قانون اساسی همه پذیر آینده این کشور باشد.

۶. همه مردم افغانستان، رهبران سیاسی این کشور و گروه طالبان باید به این نکته توجه داشته باشند که رفتن به سوی جنگ مذهبی، فتنه جدید جبهه استکبار جهانی، صهیونیسم بین‌المللی و ایادی دست‌نشانده آن‌ها است و همه‌ی اطراف باید با نگاه راهبردی به مسئله تقریب بین مذاهب اسلامی و احساس مسئولیت برای پیوند میان مسلمانان افغانستان، مبارزه مشترک و متحد با جریان‌های تکفیری، افراطی و تفرقه انگیز با حفظ روابط مسالمت آمیز با کشورهای همسایه را در دستور کار خود قرار دهند.

از خداوند متعال امنیت، آسایش، استقلال، آزادی، صلح پایدار، پیشرفت، عدالت، عزت و پیروزی همراه با اتحاد را برای امت اسلامی و ملت مسلمان افغانستان مسألت می‌نمائیم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید هاشم حسینی بوشهری
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

منبع:خبرگزاری مهر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها