تاکید یک مداح بر لزوم انسجام و هماهنگی در شعر و شاعری در مداحی
مداح پیشکسوت لرستانی بر لزوم انسجام و هماهنگی در شعر و شاعری در مداحی تاکید کرد. سید ایرج موسوی، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مداحیهای قدیم از سوز دل و غم و عمق وجود مداحان بیان میشد و از طرفی ردیف خوانان مداحی، نوحههای سینهزنی، زنجیرزنی تعزیه خوانی و دیگر سنتهای عزاداری محرم به
مداح پیشکسوت لرستانی بر لزوم انسجام و هماهنگی در شعر و شاعری در مداحی تاکید کرد.
سید ایرج موسوی، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مداحیهای قدیم از سوز دل و غم و عمق وجود مداحان بیان میشد و از طرفی ردیف خوانان مداحی، نوحههای سینهزنی، زنجیرزنی تعزیه خوانی و دیگر سنتهای عزاداری محرم به شکلی بود که با آهنگ خاص و با استناد صحیح به مقاتل و کتب روایی عاشورا بیان میشد.
وی با اشاره به اینکه صداقت و اخلاص شاخص دیگری است که باید در بین مداحان بیشتر تقویت شود، ادامه داد: تلفیق موسیقی و شعر باید به شکلی هنرمندانه و با بهره گیری از ظرفیت اساتید باشد چراکه امروزه مشاهده میکنیم که بعضی افراد ناوارد و آماتور بهعنوان مداح مطرح شده و اصول ابتدایی مداحی را رعایت نمیکنند.
موسوی با اشاره به اینکه برخی مداحان امروز صدای خشن و تندی دارند و مداحانی که با بهرهگیری از اصول درست مداحی فعالیت میکنند اندک هستند، ادامه داد: صدای تند و خشن، بالا بردن صدا بدون آمادگی حنجره و تارهای صوتی موجب ضرر و ایجاد بیماریهای حنجره و ریوی برای انسان میشود این در حالیاست که مداحان به این مورد اهمیت نمیدهند.
این مداح لرستانی بر لزوم رعایت تغذیه صحیح برای مداحی تاکید کرد و با بیان اینکه کسی که مداح است باید از برخی غذاها و نوشیدنیها پرهیز کند، ادامه داد: مثلا خوردن آب سرد یا آب جوش باعث تحرک تارهای صوتی شده و به مرور زمان آن را دچار فرسایش می کند.
این مداح اهل بیت بر رعایت اصول بهداشتی و قواعد مداحی تاکید کرد و با تاکید بر اینکه امروز مسئولان حوزه فرهنگی و تبلیغات اسلامی باید در ابعاد مختلف مداحی های ایام سوگواری محرم را آسیبشناسی کند، خاطرنشان کرد: آنچه امروز مشخص است برگزاری دورههای مقتلخوانی و حتی برگزاری دورههای بهداشتی و استفاده از ظرفیت پزشکان تغذیه و حنجره و تارهای صوتی است چراکه یک مداح باید چه بهلحاظ استناد مداحی چه بهلحاظ شعر و آهنگ مداحی و چه بهلحاظ تغذیه غذایی و حنجره و تارهای صوتی خود آگاهی کامل داشته باشد.
وی وجود خرافه و غلو در اشعار مداحی را از دیگر چالشهای مهم و اساسی جامعه مداحان برشمرد و با تاکید بر لزوم انسجام و هماهنگی در شعر و شاعری در مداحی، گفت: مداحان شاعرانی که برای مداحان شعر میگویند باید کاملا نسبت به تاریخ صدر اسلام و لحظه به لحظه واقعه عاشورا تسلط داشته باشد این در حالیاست که اینگونه نیست مثلاً آنچه از تاریخ بر می آید حضرت لیلا در واقعه کربلا حضور نداشته است اما امروزه میبینیم در اشعار مداحان از حضور این بانوی بزرگوار شعر سروده میشود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0