کد خبر : 3576
تاریخ انتشار : یکشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱:۵۸

صادرات بهاری به کشورهای حاشیه خزر به ۳۲۹ میلیون دلار رسید

صادرات بهاری  به کشورهای حاشیه خزر به ۳۲۹ میلیون دلار رسید

سخنگوی گمرک گفت: در فصل بهار بیش از یک میلیون و ۲۴ هزار تن کالای ایرانی  به ارزش ۳۲۸ میلیون و ۹۱۷ هزار دلار به چهار کشور روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان صادر شد. به نقل از گمرک ایران، سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک در جمع مدیران و معاونین حوزه نظارت گمرکات مازندران در

صادرات بهاری  به کشورهای حاشیه خزر به ۳۲۹ میلیون دلار رسید

سخنگوی گمرک گفت: در فصل بهار بیش از یک میلیون و ۲۴ هزار تن کالای ایرانی  به ارزش ۳۲۸ میلیون و ۹۱۷ هزار دلار به چهار کشور روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان صادر شد.

به نقل از گمرک ایران، سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک در جمع مدیران و معاونین حوزه نظارت گمرکات مازندران در نوشهر در خصوص صادرات کشورمان به چهار کشور حاشیه دریای خزر، اظهار داشت: در سه ماه نخست امسال بیش از ۳۰۰ هزار و ۹۴۱ تن کالا به ارزش ۱۳۵ میلیون و ۳۹۲ هزار دلار به کشور روسیه، ۱۹۴ هزار و ۸۰۰ تن کالا به ارزش ۸۶ میلیون و ۳۹۵ هزار دلار به آذربایجان، ۳۹۹ هزار تن کالا به ارزش ۶۹ میلیون دلار به ترکمنستان و ۱۲۹ هزار تن کالا به ارزش ۳۸ میلیون دلار به قزاقستان صادر شد.

وی در خصوص واردات از این کشورها گفت: در سه ماهه فصل بهار ۵۷۹ هزار تن کالا به ارزش ۳۵۳ میلیون دلار از این چهار کشور، کالا وارد شده است که سهم روسیه ۵۱۰ هزار تن به ارزش ۳۲۱ میلیون و ۴۷۵ هزار دلار، قزاقستان ۵۱ هزار و ۲۷۲ تن به ارزش ۱۷ میلیون و ۴۵۰ هزار دلار، ترکمنستان ۱۲ هزار و ۱۵۰ تن به ارزش ۹ میلیون و ۳۱۸ هزار دلار و سهم آذربایجان چهار هزار و ۷۲۸ تن به ارزش چهار میلیون و ۷۰۴ هزار دلار بوده است.

سخنگوی گمرک ایران تاکید کرد: روسیه و کشورهای حاشیه دریای مازندران سالانه بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار واردات از کشورهای دیگر دارند که صادرات یک میلیارد و ۳۱۹ میلیون دلاری ایران به این چهار کشور در سال ۹۹ فقط ۲.۶۳ هزار وارادات به این کشورها است بنابراین با وجود افزایش ۱۸ و ۱۴ درصدی صادرات به آذربایجان و روسیه با ۵۱۰ و ۵۰۴ میلیون دلار، صادرات ۱۶۸ میلیون دلاری به قزاقستان و ۱۳۷ میلیون دلاری به ترکمنستان، فاصله زیادی با میزان صادرات مطلوب به این کشورها داریم و باید توجه ویژه ای به این بازار بزرگ داشته باشیم.

لطیفی در ادامه تاکید کرد: بهره گیری مناسب از ظرفیت‌های حمل و نقلی و بندری، بسته بندی، مطالعه بازار، بازار رسانی و بازاریابی و نهایتاً تولید کالاهای با کیفیت و با ارزش افزوده بالا به کشورهای حاشیه دریای مازندران می‌تواند به افزایش صادرات، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی منجر شود که در این راه علاوه بر توجه ویژه سازمان‌های ذیمدخل در حوزه تولید و تجارت خارجی، آگاهی بخشی عمومی برای فعال کردن همه ظرفیت‌های صادراتی به ویژه در جوانان تحصیلکرده به عنوان نیروی مولد، دارای اهمیت ویژه ای است.

ظرفیت بنادر مازندران ۱۳ میلیون تن در سال است

در این نشست، علی یوسفی منش ناظر گمرکات مازندران و مدیرکل گمرک نوشهر اظهار داشت: سهم تجارت خارجی در گمرکات استان در سال ۹۹ بیش از سه میلیون ۴۵۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۸ میلیون دلار بوده است که سهم صادرات ۷۴۵ هزار تن به ارزش ۱۸۱ میلیون دلار و سهم واردات دو میلیون و ۷۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۹۱۷ میلیون دلار بوده است.

وی افزود: بنادر استان در مجموع ۱۳ میلیون تن ظرفیت تجاری دارند که به ترتیب امیرآباد ۷.۵ میلیون تن، نوشهر ۴.۵ میلیون تن و فریدونکنار یک میلیون تن کالا را در رویه‌های صادرات و واردات می‌توانند جابجا کنند.

یوسفی منش گفت: در فصل بهار امسال نیز ۲۵۲ هزار تن کالا به ارزش ۵۵ میلیون دلار از گمرکات استان به ۳۴ کشور صادر شد و ۷۸۵ هزار تن کالا به ارزش ۳۲۳ میلیون دلار وارد شده است.

وی افزود: این استان سه گمرک دریایی در امیر آباد، فریدونکنار و نوشهر و دو گمرک دیگر در ساری و آمل دارد.

ناظر گمرکات استان مازندران در خصوص کالاهای صادراتی استان اظهار داشت: در سال ۹۹ لبنیات، سیمان، محصولات کشاورزی، مواد معدنی و پلاستیکی، کیوی و … به ۳۷ کشور صادر شده است که روسیه، عراق، قزاقستان، ترکمنستان و امارات پنج مقصد اول کالاهای صادراتی گمرکات مازندران بودند.

وی افزود: ۲۲ قلم کالا نیز در این مدت از ۲۸ کشور وارد شده است که جو، ذرت، روغن، دانه‌های روغنی، گندم و … عمده کالاهای وارداتی بودند که از روسیه، امارات، ترکیه، آلمان، قزاقستان و… وارد کشور شدند.

منبع:خبرگزاری مهر

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها