ضرورت بازنگری در مصوبه تقویت و عملیاتی کردن سیستم مدیریت بحران شهر تهران
یک عضو شورای شهر تهران بر ضرورت بازنگری در مصوبه تقویت و عملیاتی نمودن سیستم مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد. به گزارش ایسنا، احمد صادقی در سی و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود به مناسبت هجدهمین سالگرد زلزله بم و روز ملی ایمنی در برابر زلزله
یک عضو شورای شهر تهران بر ضرورت بازنگری در مصوبه تقویت و عملیاتی نمودن سیستم مدیریت بحران شهر تهران تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، احمد صادقی در سی و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در نطق پیش از دستور خود به مناسبت هجدهمین سالگرد زلزله بم و روز ملی ایمنی در برابر زلزله گفت: زلزله مهیب بم که در ۵ دی سال ۱۳۸۲ به وقوع پیوست و جزو بزرگترین حوادث پرتلفات قرن با ۳۳ هزار کشته در جهان شد درسی بود برای همه تا باور کنیم زلزله می تواند بسیار نزدیک و بسیار دلخراش باشد و این اتفاق دردناک باعث شد تا با دستور مقام معظم رهبری تحولات بزرگی در موضوع مدیریت بحران در کشور رقم بخورد و اداره کل حوادث غیرمترقبه که پیشتر یک نهاد مقابله گر بود به سازمان مدیریت بحران کشور تبدیل شد. این سازمان مأموریت پیدا کرد تا چرخه مدیریت بحران را محورکار خود قرار دهد و موضوع پیشگیری مقدم بر مقابله شد و از آن تاریخ سعی شده است تا اتفاقات گذشته چراغ راه باشد و هر بحرانی درسی برای آینده، اما همچنان مشکلات اساسی در این مسیر وجود دارد و حتی لحظه ای درنگ خدایی نکرده، می تواند خسارت های جبران ناپذیری برای کشور رقم بزند.
وی افزود: ۵ دی ماه فرصتی است تا کوتاهی ها، غفلت ها و عدم هماهنگی ها را برطرف کنیم و با تمام قدرت به سمت شهر ایمن و بادوام حرکت کنیم. بنده به عنوان نماینده مردم شریف ری، تهران وتجریش که اندک تجربهای در موضوع مدیریت بحران و مدیریت خطر در کارنامه کاری خود دارم از این تریبون برای بیان چند نکته مهم استفاده می کنم و امیدوارم نگاه انقلابی و جهادی حاکم در دولت و مدیریت شهری راهگشای مشکلات پیش رو باشد.
وی ادامه داد: از رئیس جمهور محترم به خاطر تشکیل شورای عالی مدیریت بحران پس از گذشت دو دهه از عدم تشکیل آن با حضور رئیس جمهور، از وزیر محترم کشور به خاطر وقتی که برای دید و بازدید از ظرفیت های مدیریت بحران شهر تهران گذاشتند و از شهردار محترم که اهتمام ویژهای برای مقوله مهم مدیریت بحران دارند، تشکر نمایم.
وی تاکید کرد: با ابلاغ قانون جدید مدیریت بحران در سال ۹۸ مصوب مجلس شورای اسلامی و ابلاغی رئیسجمهور تحول بزرگی در امر قانونگذاری رقم خورد، اسناد بسیار مهمی تهیه و تنظیم شد و به تصویب هیئت محترم وزیران و ستاد ملی ستاد ملی مدیریت بحران رسید. سازمان مدیریت بحران کشور با یک کار جهادی هوشمندانه و با استفاده از ظرفیت نخبگان و متخصصین و با محوریت پژوهشگاه سوانح طبیعی که جا دارد از همه آنها تشکر کنم، سند راهبرد ملی مدیریت بحران کشور، برنامه ملی کاهش خطر، اطلس ملی مخاطرات طبیعی، برنامه ملی آمادگی و پاسخ، برنامه ملی بازسازی و بازتوانی و ده ها آیین نامه اجرایی را تهیه و در مراجع مربوطه تصویب و ابلاغ نموده است.
صادقی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه کارهای بسیار ارزشمند از ابتدایی ترین کارهاست و اقدامات بسیار زیادی برای ادامه این کار ارزشمند باید صورت گیرد که با عرض تاسف شاهد کند شدن کار و یا توقف آن و یا درگیر و دار تعویض دولت و به تعویق افتادن آن در کمیسیونهای دولت شده است، افزود: از وزیر کشور درخواست دارم این موضوع را پیگیری نمایند. یکی از مهمات این قانون آن است که متاسفانه تاکنون آیین نامه اجرایی آن که میبایست ظرف شش ماه برای اجرا به دستگاهها ابلاغ میشد، هنوز بعد از گذشت دو سال درگیر و دار لایه های اداری بیسرانجام باقی مانده است. ضمناً، از شهردار تهران هم درخواست دارم تا بر اساس اسناد ملی، اسناد محلی را برای شهر تهران تهیه نماید. این موضوع هم تکلیف قانونی است که مورد غفلت قرار گرفته است.
وی افزود: مدیریت بحران در شهر تهران در سطح ملی پیشبینی و مسئولیت آن به وزیر کشور سپرده شده و در همین افق دید، هزینهها و بودجههای مدیریت بحران پایتخت نیز از ظرفیتها و اعتبارات ملی در نظر گرفته شده است اما متاسفانه هیچ گاه به منصه ظهور نرسیده است. نادیده گرفتن سهم بودجه مدیریت بحران تهران در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نشان از بی توجهی زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری به خصوص سازمان برنامه و بودجه به این موضوع است. هماهنگی و مدیریت واحد مهمترین اصل در مواجهه با بحران است.
به گفته عضو شورای شهر تهران، اخیراً وزیر کشور، مدیریت بحران شهر تهران را به شهردار تهران تفویض نموده است. حکم جانشینی برای شهردار تهران به این معناست که کلیه دستگاههای اداری و اجرایی و کلیه دستگاههایی که در قانون از آنها ذکر نام شده است به صورت هماهنگ و واحد زیر نظر مدیریت واحدی به نام شهرداری تهران هستند. جناب آقای زاکانی این فرصت بسیار مناسبی را در اختیار شهرداری تهران گذاشته است! این فرصت توسط وزیر کشور فراهم شده است تا از ظرفیت مدیریت واحد در شهر و شهرداری حداکثر استفاده صورت پذیرد. پس لازم است تا هرچه سریعتر کارگروه های تخصصی که در چهار سال گذشته به تعطیلی گراییده، مجدد فعال شود و زمینههای همکاری مشترک بین دستگاههای مختلف باز طراحی گردد.
وی ادامه داد: همکاران خدوم من در شورای اسلامی شهر هم می بایست با دقت نظر بیشتری نسبت به امر مدیریت بحران در شهر بپردازند. به عنوان مثال، مصوبه تقویت و عملیاتی نمودن سیستم مدیریت بحران شهر تهران مصوب ۲۱ مرداد سال ۱۳۸۳ که در آن سازمان مدیریت بحران شهر تهران موظف است که پس از ابلاغ، به صورت دوسالانه نسبت به بازنگری مصوبه و تطابق آن با قوانین، شرایط و تجارب حاصله در زمینه مدیریت بحران در کشور اقدام نموده و در صورت نیاز به تغییرات، موارد را در قالب اصلاحیه به شهرداری تهران جهت ارسال به شورای شهر تهران تقدیم نماید. ۱۷ سال از این مصوبه گذشته است و به غیر از چند اصلاح، اتفاق دیگری نیفتاده است. قوانین جدید شده است، شرایط متفاوت شده است و نیاز است این موضوع مجدداً بازنگری شود. همچنین لایحه برنامه عملیاتی تقابل و واکنش اضطراری زلزله در شهر تهران که در سال ۱۳۹۷ مصوب و ابلاغ شده، همچنان فاقد برنامهعملیاتی بوده و بی نتیجه مانده است.
صادقی تاکید کرد: جناب آقای زاکانی، همان طور که مستحضر هستید مدیریت شهری در سطوح مختلف از معاونین ، شهرداران مناطق، روسای سازمان ها و شرکت ها، جدیدالانتصاب هستند و هرکدام از این رده ها وظایفی در حوزه مدیریت بحران دارند که متاسفانه دیده شده که اطلاعی از وظایف مصرح قانونی خود ندارند. با توجه به تغییرات صورت پذیرفته در بدنه مدیریتی شهر لازم است تا شهردار تهران نسبت به آموزش همه مسئولان در سطح معاونین مناطق، نواحی و روسای سازمانها و شرکتها اهتمام کافی داشته باشند و برنامه های منظم جهت برگزاری مانورهای مشترک بین دستگاهی ارائه نمایند. همچنین توصیه می شود در انتخاب مدیران ارشد در خصوص شهرداران مناطق و نواحی شاخص اشراف به موضوع مدیریت سوانح و حوادث و بحران ها به صورت جدی لحاظ شود و پس از انتصاب نیز طی احکام جداگانهای وظایف مدیران در مواقع بحران به آنها یادآور شده و به صورت مداوم اقدامات آنها در زمینه بحران ارزیابی و پایش گردد.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: تقویت ساختار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و حمایتهای مالی و تامین نیروی متخصص از مهمترین اقدامات شهردار تهران به عنوان جانشین وزیر کشور در مدیریت بحران پایتخت است که لازم است در اسرع وقت صورت پذیرد اما نکته ای را باید متذکر شوم که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران باید به آن توجه ویژه نماید و این مهم این است که با توجه به تعدد وظایف و ماموریتهای پیشبینی شده برای مجموعه مدیریت شهری در موضوع مدیریت بحران های طبیعی لازم است تا طبقه بندی دقیقی با توجه به اولویت های ایمنی در شهر، محدودیتهای منابع مالی و نیروی انسانی صورت پذیرد و از انجام کارهای پراکنده و کم اثر به شدت جلوگیری شود.
وی افزود: این سازمان مطابق با قوانین، وظیفه مدیریت بحران ها را برعهده دارد لذا توصیه میشود از تصدیگری فاصله گرفته و توان خود را برای هدایت و راهبری سایر دستگاه ها در سطح شهر و شهرداری به کارگیرد. تصدیگری سم مهلک برای سازمان است. از کارهای های بی اثر و هزینه بردار که نمیخواهم به موارد جزئی آن در این جلسه اشاره کنم باید به شدت جلوگیری شود.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0