فاصله ۳۰۰۰ کیلوواتی تولید انرژی خورشیدی در خراسان شمالی تا ظرفیت موجود
ایسنا/خراسان شمالی رئیس تحقیقات و مجری انرژی های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی، میزان تولید انرژی خورشیدی در مقیاس کوچک در این استان را سه هزار کیلووات اعلام کرد. اسماعیل حسین پور در گفت و گو با ایسنا، گفت: این میزان انرژی در ۱۶۰ نیروگاه کوچک مقیاس که شامل ادارات و بخش خانگی بوده، تولید شده
ایسنا/خراسان شمالی رئیس تحقیقات و مجری انرژی های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی، میزان تولید انرژی خورشیدی در مقیاس کوچک در این استان را سه هزار کیلووات اعلام کرد.
اسماعیل حسین پور در گفت و گو با ایسنا، گفت: این میزان انرژی در ۱۶۰ نیروگاه کوچک مقیاس که شامل ادارات و بخش خانگی بوده، تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت استان برای تولید انرژی خورشیدی در مقیاس کوچک ۱۰ و پنج هزار کیلوواتی است، اظهارکرد: تعهد ما برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی در این استان تا شش هزار مگاوات است.
حسین پور در پاسخ به این سوال که چرا فاصله تولید این نوع از انرژی تا ظرفیت موجود کم است؟ تصریح کرد: در این استان ایجاد نیروگاه های کوچک مقیاس توسط بخش خصوصی خوب بوده است اما این شرکت با کمیته امداد و بهزیستی تفاهمی را منعقد کرده که آن به کندی پیش می رود.
وی افزود: ۱۳۰۰ موقعیت مکانی از سوی کمیته امداد به این شرکت برای ایجاد نیروگاه های کوچک مقیاس معرفی شد که این مکان ها مورد بررسی قرار گرفتند و یک هزار و ۱۰۰ موقعیت مکانی از سوی شرکت برق مورد قبول واقع شد.
این مقام مسئول ادامه داد: اما برای اجرای این طرح از سوی این دو نهاد مسائلی همچون کمبود اعتبار مطرح می شود.
وی تصریح کرد: در سال ۹۷، دو نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس پنج کیلوواتی در این استان راه اندازی شد که هزینه آن ۲۵ میلیون تومان بوده و هم اکنون مالک نیروگاه ماهانه ۶۵۰ هزار تومان قسط پرداخت می کند و در ازای آن رقم سه میلیون تومان به ازای خرید تضمینی برق به مالک از سوی شرکت برق پرداخت می شود.
گفتنی است قائم مقام شرکت برق خراسان شمالی سال گذشته در گفت و گو با ایسنا در این ارتباط اظهارکرده بود: راه اندازی نیروگاه های کوچک خورشیدی و تولید انرژی خورشیدی یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی در این استان بوده است که اجرای این طرح از چند سال گذشته آغاز و تاکنون ادامه دارد.
علیرضا علیخانی با بیان اینکه طرح تولید انرژی خورشیدی در مقیاس کوچک مختص خانواده های کمیته امداد و بهزیستی بوده است، ادامه داد: در سال ۹۹ باید این طرح برای دو هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد اجرایی شود اما تعداد افراد مراجعه کننده برای اجرای این طرح به اندازه انگشتان دست بوده است.
وی اظهارکرد: قرار بر این بوده تا برای اجرای این طرح تسهیلات با نرخ چهار درصد ارائه شود تا افراد تمایل به اجرای طرح داشته باشند که به تعدادی از افراد این تسهیلات ارائه شد اما منابع کافی برای اجرای آن موجود نبوده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: از سوی دیگر اجرای این طرح با دریافت تسهیلات ۱۸ و ۲۰ درصد نیز صرفه اقتصادی ندارد چراکه بازگشت سرمایه با اجرای این طرح بعد از گذشت هفت تا هشت سال انجام می شود.
وی گفت: به طور کلی تمایل چندانی برای اجرای این طرح به علت اینکه تسهیلات کم بهره اعطا نمی شود، وجود ندارد.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0