کد خبر : 8399
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۴

لزوم پیشگیری از نفوذ و انحراف در دستگاه قضایی

لزوم پیشگیری از نفوذ و انحراف در دستگاه قضایی

 رئیس کل دادگستری استان خوزستان، صیانت و حفاظت از سلامت قضات و کارکنان دادگستری را امری بسیار مهم و حساس برشمرد و گفت: پیشگیری از نفوذ و انحراف در مجموعه دستگاه قضایی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید نسبت به آن حساس بود. حجت الاسلام و المسلمین صادق مرادی در نشست با رئیس

لزوم پیشگیری از نفوذ و انحراف در دستگاه قضایی

 رئیس کل دادگستری استان خوزستان، صیانت و حفاظت از سلامت قضات و کارکنان دادگستری را امری بسیار مهم و حساس برشمرد و گفت: پیشگیری از نفوذ و انحراف در مجموعه دستگاه قضایی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید نسبت به آن حساس بود.

حجت الاسلام و المسلمین صادق مرادی در نشست با رئیس دادگستری، دادستان و قضات خرمشهر اظهار کرد: یک لحظه قصور و کوتاهی در این دستگاه باعث تضییع حق افراد و لطمه به جان، مال، آبرو و آزادی افراد و از دست رفتن اعتماد مردم می‌شود.

به نقل از دادگستری خوزستان، وی افزود: یکی از اقدامات بسیار مهم دستگاه قضایی، حفاظت و صیانت از قضات و کارکنان دادگستری است که در این زمینه گام‌های موثر و مهمی برداشته شده و بستر برای فعالیت کارچاق‌کن‌ها و جریان‌های سوء، ناامن شده است.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان، صیانت و حفاظت از سلامت قضات و کارکنان دادگستری را امری بسیار مهم و حساس برشمرد و گفت: پیشگیری از نفوذ و انحراف در مجموعه دستگاه قضایی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید نسبت به آن حساس بود.

وی با بیان این که جایگاه امروز دستگاه قضایی مرهون تلاش قضات شریف و کارکنان خدوم است، بر تعیین تکلیف پرونده‌های معوقه زندانی‌دار تاکید کرد و گفت: همکاران قضایی توجه داشته باشند که در راستای اجرای سیاست‌های قوه قضاییه و سند تحول قضایی باید نسبت به تعیین تکلیف پرونده‌های متهمین زندانی‌دار اقدام شود و ضمن مطالعه و بررسی تمام پرونده‌ها، نسبت به تعیین تکلیف و به صفر رساندن تمامی پرونده‌های معوقه با رعایت ضوابط و مقررات شرعی و قانونی، اقدامات لازم را صورت دهند.

حجت الاسلام و المسلمین مرادی تصریح کرد: در راستای منویات مقام معظم رهبری در زمینه ضرورت اتقان آرای قضایی و فراگیر شدن آن به ‌عنوان پیش‌نیاز تحول قوه‌قضاییه، باید ارتقای کیفیت دادرسی، نظارت کیفی بر نحوه عملکرد قضایی و افزایش صدور آرای متقن مورد توجه بیشتر قرار بگیرد و همه در این زمینه تلاش مضاعفی داشته باشند.

وی افزود: روسای دادگستری و دادستان‌های سراسر استان خوزستان باید ضمن نظارت بر روند رسیدگی به پرونده‌ها و اجرای عدالت در زمان‌های معین، پذیرای مردم و شنونده صحبت‌های آنان باشند.

رئیس شورای عالی قضایی خوزستان، توسعه دادرسی الکترونیکی را موجب افزایش کارایی و بهره‌وری دادگاه‌ها برشمرد و گفت: برگزاری دادگاه به صورت غیرحضوری و با استفاده از ظرفیت دادرسی الکترونیکی در جهت حفظ سلامتی مراجعین و همکاران دستگاه قضایی و شکل‌گیری یک دستگاه قضایی هوشمند، بسیار مؤثر است و این فرایند هم موجب افزایش کارایی و بهره‌وری دادگاه‎ها و هم باعث کاهش اطاله دادرسی و کیفیت رسیدگی‌ها و اتقان آرا می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین مرادی خواستار کاهش جمعیت کیفری استان با استفاده از مجازات جایگزین حبس مانند پابند الکترونیکی شد و عنوان کرد: تمامی همکاران قضایی باید اهتمام ویژه‌ای در خصوص کاهش جمعیت زندانیان استان داشته باشند و برای مجازات، از جایگزین حبس مانند پابند الکترونیکی استفاده کنند که قطعا این کار باعث می‌شود از بسیاری از آسیب‌های اجتماعی که گریبانگیر خانواده زندانیان می‎شود، پیشگیری کرد.

در ادامه این جلسه نیز حجت الاسلام بهمنش معاون قضایی و نظارت بر دادگاه‌ها، پورمحمدی معاون قضایی و ارزیابی قضات، جعفری چگنی معاون قضایی و مدیر حفاظت و اطلاعات و حجاریان معاون قضایی و نظارت بر دادسرها و اجرای احکام ضمن تشکر از تلاش‌ها و زحمات قضات حوزه قضایی خرمشهر در خدمت‌رسانی به ارباب رجوع و روند رسیدگی به پرونده‌ها، به ارائه آمار عملکرد و اعلام نقاط قوت و ضعف و همچنین ارائه راهکارهای لازم در راستای بهبود آمار عملکرد و رفع نواقص و ایرادات موجود در شعب دادگاه‌ها، دادسرا و شورای حل اختلاف این شهرستان پرداختند.

ناصر غلامی رئیس دادگستری و فاخر باوی دادستان عمومی و انقلاب خرمشهر نیز بخش‌هایی از مشکلات، کمبودها و گزارش عملکرد شعب دادگاه‌ها، دادسراها و شورای حل اختلاف را به اطلاع رئیس کل دادگستری خوزستان و معاونین وی رساندند و در ادامه قضات دادگاه و دادسرای این شهرستان به ارائه انتقادات، دیدگاه‌ها، نظرات و پیشنهادات خود در خصوص اجرای صحیح اهداف و سیاست‌های دستگاه قضایی پرداختند و خواستار رفع مشکلات و کمبودهای شعب با راهکارهای مناسب شدند.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها