کد خبر : 207695
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۱

نکات مهم در هنگام خرید گیرنده های مولتی فرکانس

نکات مهم در هنگام خرید گیرنده های مولتی فرکانس

  گیرنده‌های مولتی فرکانس یا جی پی اس‌های چند فرکانس از جمله مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که مهندسان و تکنسین‌ها برای نقشه برداری به آن‌ها نیاز دارند. زمانی که افراد به یک فروشگاه برای خرید مراجعه می‌کنند احتمالا کمی سردرگم خواهند شد، چرا که تعداد زیادی محصول در ویترین فروشگاه‌ها در حال خودنمایی می‌باشند. لذا خریداران

 

گیرنده‌های مولتی فرکانس یا جی پی اس‌های چند فرکانس از جمله مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که مهندسان و تکنسین‌ها برای نقشه برداری به آن‌ها نیاز دارند. زمانی که افراد به یک فروشگاه برای خرید مراجعه می‌کنند احتمالا کمی سردرگم خواهند شد، چرا که تعداد زیادی محصول در ویترین فروشگاه‌ها در حال خودنمایی می‌باشند. لذا خریداران بایستی پیش از خرید با یک سری اصول مهم اولیه آشنایی کافی داشته باشند. در ادامه به بررسی , آموزش  برخی از نکات مهم خرید گیرنده مولتی فرکانس خوب به شکل حضوری یا آنلاین می‌پردازیم.

ویژگی‌های مهم زمان خرید گیرنده مولتی فرکانس

شاید بتوان نکات مهم خرید گیرنده‌های مولتی فرکانس را در دو گروه اصلی طبقه بندی کرد:

  1. ویژگی‌های جی پی اس‌های چند فرکانس
  2. ویژگی‌ها و خدمات سازنده یا فروشنده دستگاه

هر کدام از موارد فوق خود دارای مؤلفه‌های متعددی هستند که آن‌ها را به ترتیب مورد بررسی قرار خواهیم داد.

Eos Laser Mapping™ for ArcGIS - Eos

گیرنده‌های مولتی فرکانس

ویژگی‌های جی پی اس‌های چند فرکانس

برد اصلی گیرنده

در حال حاضر 13 شرکت معتبر در راستای تولید برد گیرنده‌های مولتی فرکانس فعالیت می‌کنند:

  1. AGJUNCTION
  2. BDSTAR(UNICORE) 
  3. EOS
  4. HEXAGON AB (LEICA,NOVATEL) 
  5. HI-TARGET
  6. HUACE(CHCNAV) 
  7. NAVCOM(CHCNAV) 
  8. KONGSBERG
  9. RAVEN INDUSTRIES
  10. SEPTENTRIO
  11. TOPCON
  12. TRIMBLE
  13. (HEMISPHERE,STONEX) UNISTRONG

اگر برد گیرنده‌ی مورد نظرتان ساخت این شرکت‌ها نبودند ترجیحا از خرید آن‌ها صرف نظر نمایید. امروزه چندین برند مختلف از برد همیسفیر آمریکا (13) استفاده می‌کنند و غالب کاربران از عملکرد این گیرنده‌ها راضی هستند.

سامانه‌های دریافتی

GNSS از سیستم‌های متعددی تشکیل شده است. این سیستم کلی خودش شامل سیستم‌های جهانی همچون: 

  • GPS آمریکا 

(GPS  یک نوع تکنولوژی رایگان برای تمام کشورها و مناطق کره‌ی زمین است. ماهواره  GPS روزانه دو بار مدار خود را طی می‌کند و سیگنال‌های متعددی را به زمین ارسال می‌نماید.)

  • GLONASS روسیه
  • Galileo اروپا
  • BeiDou چین

و همچنین دو سیستم منطقه‌ای: 

  • QZSS ژاپن
  • (NAVIC (IRNSS هند می‌باشد.

هرچه تعداد سامانه‌های دریافتی افزایش یابد دقت دستگاه نیز بیشتر خواهد شد. بنابراین هنگام خرید گیرنده‌های مولتی فرکانس نمونه‌هایی که دارای حداقل چهار سیستم جهانی هستند را در اولویت قرار دهید. 

کانال‌های دریافتی

همان‌طور که از نام گیرنده بر می‌آید دستگاه‌های مورد بحث ما بایستی سیگنال‌هایی که از ماهواره‌ها گسیل می‌شوند را دریافت نمایند. پردازش اطلاعات سیگنال‌ها توسط کانال‌ها انجام می‌شود. بنابراین هر چقدر که تعداد کانال‌ها بیشتر باشد سرعت پردازش و ردیابی ماهواره‌ها نیز بالاتر خواهد بود. توجه داشته باشید که تعداد کانال‌های دستگاه مورد نظرتان مقداری بین 300 تا 600 کانال باشد. معمولا در ایران بیشتر از این مقدار کاربرد خاصی ندارد. در عین حالی که تعدد کانال‌ها به شدت باعث افزایش قیمت محصولات می‌گردد.

فرکانس‌های دریافتی

تعداد فرکانس‌هایی که هر گیرنده از جانب سامانه‌های تحت پوشش خود دریافت می‌کند، متفاوت است. به توضیحات هر محصول دقت نمایید، معمولا نمونه‌هایی که فرکانس‌های L1 ، L2 و یا L5 را دریافت می‌کنند کارایی بالاتری دارند.

fjdynamics

ویژگی‌های مهم زمان خرید گیرنده مولتی فرکانس

نوع اتصال به اینترنت

با توجه به محیط کاربری گیرنده‌ها، نمونه‌ای با نوع اتصال مناسب خریداری نمایید. ممکن است در یک محیط کاری، آنتن دهی سیم کارت‌ها و سرعت اینترنت آن‌ها کم باشد. در این شرایط معمولا نمونه‌های دارای اتصال وای فای ترجیح داده می‌شوند. توجه داشته باشید که برای کار با سامانه شمیم (سازمان ثبت اسناد و املاک کشور) گیرنده‌های سیم کارت خور بهترند. اما برخی از نمونه‌های وای فای دار نیز در بازار وجود دارند که برای کار با سامانه شمیم مورد استفاده قرار می‌گیرند: 

گیرنده‌های مولتی فرکانس شمیم

  • HI-TARGET V30 PLUS (500 کاناله با باتری 5000 میلی‌آمپر ساعت)
  • HI TARGET V90 (220 کاناله با باتری 5000 میلی‌آمپر ساعت)
  • HI TARGET V90BX (555 کاناله با باتری 5000 میلی‌آمپر ساعت)
  • FOIF A90 (800 کاناله با باتری 6800 میلی‌آمپر ساعت)

رادیو

رادیو از جمله امکاناتی است که برخی از گیرنده‌ها برای بالا بردن سطح دقت کار و برداشت جزئیات بیشتر در اختیار کاربران خود می‌گذارند. از آنجایی که امکانات بیشتر به معنای قیمت بیشتر محصولات است، پیش از خرید به درستی نیازها و اهداف خود را مشخص نمایید.

تیلت سنسور یا تیلت ژیروسکوپ

مزیت گیرنده مولتی فرکانسی دارای تیلت سنسور این است که با کمک آن‌ها می‌توان مختصات نقاطی که خارج از دسترس هستند را بفهمیم. بنابراین یکی از اصلی‌ترین مخاطبان این قبیل تجهیزات کسانی‌اند که در مناطق شهری کار می‌کنند و چالش‌هایی بابت حضور در برخی مناطق دارند. سنسور ژیروسکوپ و برد می‌توانند در اثر همکاری با یکدیگر خطای انحراف را محاسبه و آن را رفع نمایند. اگر این سنسور بر روی دستگاه وجود داشته باشد عملیات شما به هیچ عنوان تحت تاثیر اختلالات میدان مغناطیسی قرار نخواهد گرفت. 

باتری

باتری‌ها به دو شکل جدا شونده یا سر خود بر روی گیرنده‌ها نصب می‌شوند. اولویتی بین این دو وجود ندارد بلکه به هنگام خرید به آمپر و توان باتری توجه داشته باشید. باتری‌ها باید بتوانند ظرف مدت کوتاهی شارژ شوند و به شکل مستمر و در مقادیر کم شارژ خود را از دست بدهند. معمولا بازده باتری گیرنده‌های ساخته شده توسط برندهای مشهور، بالاتر از سایرین است.

وزن و ابعاد گیرنده‌ها

گیرنده‌های مولتی فرکانس مورد استفاده در نقشه برداری، باید دائما به لوکیشنهای مختلفی برده شوند. به همین خاطر هر چقدر که ابعاد دستگاه کوچک‌تر و وزن آن کمتر باشد جا به جایی و کار با آن راحت‌تر خواهد بود.

بدنه دستگاه

بدنه دستگاه باید به اندازه‌ی کافی مقاوم باشد اما منجر به افزایش بیش از حد وزن تجهیزات نگردد. ضمن این که از انتقال گرما به قطعات داخلی جلوگیری به عمل آورد. معمولا آلیاژ منیزیم برای بدنه گیرنده‌های مولتی فرکانس مناسب در نظر گرفته می‌شود.

قابلیت اتصال به  WebUI

جی پی اس‌هایی که قابلیت اتصال به  WebUI دارند قادرند پروسه‌ی تخلیه‌ی داده‌ها را بدون نیاز به هیچ کابلی انجام دهند. ضمن این که دستگاه‌ها نیز مستقل و راحت‌تر تنظیم می‌شوند.

نرم افزار نصب شده بر گیرنده

اگر بهترین گیرنده‌ی مولتی فرکانس موجود در بازار را بخرید اما کار کردن با آن را بلد نباشید، هیچ فایده‌ای نخواهد داشت. پس سعی کنید گیرنده‌هایی با منوهای ساده و کاربردی بخرید. برای این که از ساده و کاربر پسند بودن نرم افزارها مطمئن شوید نظر سایر کاربران این قبیل دستگاه‌ها را در نظر بگیرید.

  

بهترین برندهای گیرنده‌های مولتی فرکانس در ایران

استاندارد حفاظتی

استاندارد حفاظتی یا IP یک مؤلفه‌ی عمومی است و کلیه‌ی افرادی که به دنبال تجهیزات کاری و صنعتی هستند باید به آن توجه داشته باشند. Ingress Protection بیانگر میزان مقاومت دستگاه در برابر آب و گرد و غبار می‌باشد. بعد از IP دو عدد قرار می‌گیرد که عدد اول مصونیت در برابر گرد و غبار (حداکثر 6) و عدد دوم مصونیت در برابر آب را نشان می‌دهد.

ویژگی‌ها و خدمات سازنده یا فروشنده دستگاه

خدمات پس از فروش

فرقی نمی‌کند که گیرنده‌ی خریداری شده ایرانی است یا خارجی. به هر حال شرکت سازنده یا فروشنده باید خدمات پس از فروش و پشتیبانی همه جانبه داشته باشد. به طور مثال باید آموزش‌های لازم را به خریداران بدهد و یا در صورت بروز مشکل هنگام کار با تجهیزات، حداقل به مشتریان خود مشاوره‌های تخصصی ارائه نماید. 

گارانتی

احتمال خرابی تجهیزات همیشه وجود دارد. تنها راهی که می‌توان بر این چالش غلبه کرد خرید از فروشگاه‌هایی است که محصولات خود را تضمین می‌کنند. مدت زمان اعتبار گارانتی با توجه به برند متفاوت می‌باشد.

اعتبار فروشگاه

علاوه بر دو موردی که پیش‌تر به آن‌ها اشاره کردیم موارد دیگری همچون قیمت منصفانه، ارائه مشاوره‌های تخصصی و داشتن نماد اعتماد الکترونیک در فروشگاه‌های آنلاین از جمله مهم‌ترین مؤلفه‌هایی هستند که در اعتبار یک فروشگاه تاثیر می‌گذارند.

قیمت محصول

قیمت یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های محدود کننده خرید می‌باشد. در بازار ایران انواع برندهای ایرانی، چینی، اروپایی و آمریکایی وجود دارند. هر چقدر میزان بودجه شما افزایش یابد دامنه‌ی انتخابتان گسترده‌تر خواهد بود. به طور مثال برخی از برندهای آمریکایی هستند که قیمتشان 6 برابر محصولات ایرانی یا چینی است. اگرچه نمونه‌های آمریکایی به لحاظ کیفیت در سطح بالاتری قرار می‌گیرند اما خدمات پس از فروششان به خاطر تحریم‌ها ضعیف است.

خریداران باید به هنگام انتخاب گیرنده به یک موازنه اصولی بین مؤلفه‌های ذکر شده در این راهنما برسند، مخصوصا در شرایطی که محدودیت مالی دارند.

یک گیرنده مولتی فرکانس خوب چه ویژگی‌های مهمی دارد؟

در نهایت می‌توان به طور خلاصه ویژگی‌های یک گیرنده‌ی خوب را به این ترتیب دانست:

  • سرعت پردازش اطلاعات آن بالا باشد.
  • در طیف وسیعی از محیط‌ها اعم از چالشی و غیر چالشی کاربرد داشته باشد.
  • نرم افزار داخلی گیرنده الگوریتم‌های مختلفی برای تعدیل خطاهای سیگنالی داشته باشد.
  • در ساخت نرم افزار و سخت افزارهای گیرنده از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا استفاده شده باشد.
  • ماژول‌هایی برای تعیین موقعیت داشته باشد. این ماژول‌ها باید از روش‌های مختلفی استفاده کنند.
  • عمر باتری گیرنده تا جای ممکن بالا باشد.
  • دستگاه قابل حمل باشد.

بهترین برندهای گیرنده‌های مولتی فرکانس در ایران 

  1. آلفاژئو
  2. روید
  3. سندینگ
  4. هیرو
  5. لایکا
  6. استونکس
  7. فویف
  8. رایمند
  9. های تارگت
  10. کامناو
  11. جینتک

اگر نتوانستید فروشگاهی را بیابید که تمام این برندها را پوشش دهد خرید اینترنتی گزینه‌ای است که پیش رو خواهید داشت. مقایسه‌ی محصولات فروشگاه‌های آنلاین این امکان را به شما می‌دهد تا ضمن بررسی نظرات خریداران قیمت محصولات مختلف را نیز مقایسه نمایید. 

چه گیرنده مولتی فرکانسی برای خرید مناسب‌تر است؟

سال‌هاست که گیرنده‌های مولتی فرکانس در حال خرید و فروش می‌باشند. بنابراین شما اولین خریدار نیستید و این مزیت بزرگی به حساب می‌آید. در کنار بررسی مشخصات فنی هر محصول توجه به تعداد کاربران هر برند خالی از لطف نیست. هرچه تعداد افرادی که از یک وسیله استفاده می‌کنند بیشتر باشد بیانگر اعتماد و رضایت افراد از آن برند و دستگاه است. چیزی که اصطلاحا به آن خرد جمعی هم می‌گویند.

GPS/GNSS Laser Mapping

ویژگی‌های یک گیرنده مولتی فرکانس خوب

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها