نگاه فلهای به موضوع کودکان کار اشتباه است
رییس سازمان بهزیستی در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: طبق آمار ما بیش از ۸۰ درصد این کودکان اتباع غیر ایرانی هستند. نگاه فلهای به موضوع کودکان کار اشتباه است و باید اقدام به مدیریت موردی در این حوزه کرد. به گزارش ایسنا، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در دویست و هفتاد و
رییس سازمان بهزیستی در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: طبق آمار ما بیش از ۸۰ درصد این کودکان اتباع غیر ایرانی هستند. نگاه فلهای به موضوع کودکان کار اشتباه است و باید اقدام به مدیریت موردی در این حوزه کرد.
به گزارش ایسنا، وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در دویست و هفتاد و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران در ارائه گزارشی درباره فعالیت های سازمان بهزیستی در شهر تهران با تشکر از عملکرد شورا و شهرداری تهران برای افراد دارای معلولیت در مناسب سازی معابر و اتوبوسها گفت: اعضای شورای شهر همواره نسبت به این موضوع حساسیت نشان دادند. یکی از مواردی که در ماده ۸۰ قانون ششم توسعه آمده همکاری سازمان بهزیستی و شهرداریها در حوزه آسیبهای اجتماعی است. سازمان بهزیستی در دو سال اخیر با بررسی عملکرد گذشته درباره آسیب اجتماعی از همه کارشناسان و صاحبنظران دعوت کرد و در ارتباط با بحث اعتیاد تمام مدیرکل های اعتیاد بهزیستی از اول انقلاب را دعوت کردیم و این سوال را مطرح کردیم که دلیل این ماجرا چیست تا به یک مدل مناسب با توجه به مطالعات تطبیقی روز دنیا و تجربیات کشور برسیم.
وی افزود: بر این اساس به مدل مراکز درمان و بازتوانی اعتیاد با تاکید بر استمرار درمان که خانواده محور و اجتماع محور است و از ان جی اوها و خیرین استفاده می کند، رسیدیم. درمان را برای هر فرد به صورت جداگانه دارد و درباره هر فرد با توجه به شرایط او تیم پزشکی تصمیم گیری می کند. در این مدل فرد معتاد ۴ ماه به مراکز شبانه روزی ما می آید و بعد ۸ ماه به صورت سرپایی و در عضویت باشگاه بهبود یافتگان حضور دارد که عملکرد مبتنی بر حرفه آموزی و اشتغال است.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه با اشاره به موضوع کودکان کار و خیابان گفت: موضوع کودکان کار و خیابان موضوعی وسیع با ابعاد مختلف است. هدف گیری سازمان در وهله اول خود کودک نیست، بلکه حمایت از کودک برای جلوگیری از آسیبهای مختلف است. این کودک مجرم نیست و باید فرد در معرض خطر دیده شود. ما باید این اصل را بپذیریم که خیابان جای کار برای کودک نیست.
به گفته وی، ما اول بررسی کردیم که کودکان سر چهار راه چه کودکانی هستند. آیا الزاما کودکانی هستند که والدین بیمار دارند و برای همین کار می کنند؟ آیا اعضای باندهای قاچاق کودک هستند؟ آیا اتباع غیرایرانی هستند؟ آیا همه کودکان همین سرزمین هستند؟ آیا باید از منظر حقوق بشر و حقوق کودک تفاوتی بین کودک افغانستانی و ایرانی قائل باشیم؟ بر این اساس اقدام به مدیریت موردی در این حوزه کردیم چون معتقدیم داشتن نگاه فلهای به این موضوع اشتباه است. اینکه ما ده روز مانده به شب عید به صورت ضربتی این بچه ها را از خیابان جمع کنیم، غلط است.
وی تاکید کرد: سازمان بهزیستی به الگوریتم مدیریتی رسید که کودکان کار را به گروههای مختلف سنی تقسیم کرده و با توجه به شرایط زندگی آنها اقدام کند. بر این اساس در پروژه اخیر که بعد از کرونا عملیاتی شده بیش از ۵۰۰ نفر از کودکان کار و خیابان ساماندهی شدند. طبق آمار ما بیش از ۸۰ درصد این کودکان اتباع غیر ایرانی هستند.
وی ادامه داد: اگر ما به کودکانی که در وضعیت مخاطره آمیز هستند امروز رسیدگی کنیم از حضور ۱۰۰ بزرگسال دارای آسیب در آینده جلوگیری می کنیم از شورای شهر تهران درخواست می کنم تا به کمک کمبودهای فیزیکی سازمان بهزیستی برای برگزاری جلسات و همیاری ها و… بیاید تا بتوانند در مسیر رشد و تعالی مسیری که در آن قرار گرفته اند بهتر گام بردارند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0