کد خبر : 70920
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۸

هفده خبرنگار از ۷ کشور از ان.اس.او نزد دادستانهای پاریس شکایت کردند

هفده خبرنگار از ۷ کشور از ان.اس.او نزد دادستانهای پاریس شکایت کردند

هفده خبرنگار متعلق به هفت کشور – که نامشان در فهرست قربانیان بالقوه یا واقعی جاسوسی از طریق جاسوس افزار پگاسوس آمده – به سازمان گزارشگران بدون مرز در ثبت شکایت علیه شرکت صهیونیستی ان.اس.او نزد دادستانهای شهر پاریس پیوستند. به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه وایر، سازمان گزارشگران بدون مرز پرونده خود را

هفده خبرنگار از ۷ کشور از ان.اس.او نزد دادستانهای پاریس شکایت کردند

هفده خبرنگار متعلق به هفت کشور – که نامشان در فهرست قربانیان بالقوه یا واقعی جاسوسی از طریق جاسوس افزار پگاسوس آمده – به سازمان گزارشگران بدون مرز در ثبت شکایت علیه شرکت صهیونیستی ان.اس.او نزد دادستانهای شهر پاریس پیوستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه وایر، سازمان گزارشگران بدون مرز پرونده خود را به سازمان ملل ارجاع داده است.

در ۲۰ ژوئیه سازمان گزارشگران بدون مرز و دو خبرنگار مراکشی-فرانسوی شکایتی مشترک را نزد دادستانها در پاریس ثبت کرده و از آنها خواستند در ارتباط با اذیت و آزار هدفمند خبرنگاران “به شناسایی مسئولان و همدستان بپردازند”. این مورد هم از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز به سازمان ملل ارجاع داده شد.

از ۱۷ خبرنگار مذکور، دو نفر اهل جمهوری آذربایجان، پنج تن اهل مکزیک، پنج تن اهل هند، یک تن اهل اسپانیا، دو نفر اهل مجارستان، یک نفر اهل مراکش و یک نفر نیز اهل توگو هستند.

پایگاه وایر فاش کرده بود که شماره تلفن بیش از ۴۰ خبرنگار هندی در فهرست افشا شده اهداف بالقوه جاسوسی ظاهر شده است.

در هند، پنج خبرنگاری که طبق تشخیص پایگاه وایر و لابراتوار  عفو بین‌الملل تلفنهایشان مورد جاسوسی قرار گرفته‌اند،با سه شکایت جداگانه به دادگاه عالی رفته و خواستار یک تحقیقات مستقل شدند.

در یک بیانیه مطبوعاتی سازمان گزارشگران بدون مرز تصریح شد: حتی برخی از آنها هدف جاسوسی‌های دولتهای خارجی قرار گرفته‌اند. این افراد شامل ایگناسیو کامبررو، خبرنگار اسپانیایی که تقریبا به طور مسلم قربانی جاسوسی مراکش شده، هستند.

پائولین آدس-مول، سخنگوی سازمان گزارشگران بدون مرز اظهار کرد: این شکایتهای ثبت شده از سوی این خبرنگارانی که اهل هر قاره‌ای هستند، ابعاد جاسوسی اجرا شده با استفاده از جاسوس افزار پگاسوس شرکت ان.اس.او را تایید می‌کند.

در این بیانیه عنوان شد: تحقیقات باید به شناسایی همه افراد دخیل اعم از مدیران اجرایی شرکتها یا مقامهای ارشد دولتها در کشورهای مربوطه بپردازد. نباید در مواجهه با یک رسوایی دارای این همه تبعات برای آزادی مطبوعات تردیدی باقی بماند. باید پوشش کاملا برداشته شده و عدالت اجرا شود.

سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین پرونده‌های این ۱۷ خبرنگار را به چهار گزارشگر ویژه سازمان ملل شامل گزارشگرهای آزادی اظهار نظر و بیان، حق حریم خصوصی، مدافعان حقوق بشر و حفاظت از حقوق بشر در ضمن مقابله با تروریسم ارجاع داده و از آنها خواست که به دنبال توضیح دولتهای مظنون به استفاده از پگاسوس برای جاسوسی کردن از این خبرنگاران باشند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها