پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد طرحها کمتر از ۲۰ درصد!
جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که تا پایان اردیبهشت ماه امسال ۸۸ هزار و ۱۵۳ طرح در دست اجرا است که بیش از ۷۸ درصد آنها کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بیشترین طرحها در سه گروه کالایی “سایر محصولات کانیهای غیرفلزی”، “محصولات غذایی و آشامیدنیها” و “ساخت
جدیدترین آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان میدهد که تا پایان اردیبهشت ماه امسال ۸۸ هزار و ۱۵۳ طرح در دست اجرا است که بیش از ۷۸ درصد آنها کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بیشترین طرحها در سه گروه کالایی “سایر محصولات کانیهای غیرفلزی”، “محصولات غذایی و آشامیدنیها” و “ساخت مواد و محصولات شیمیایی” در حال اجرا است.
به گزارش ایسنا، بر اساس این آمار از بین ۸۸ هزار و ۱۵۳ طرح در دست اجرا تا پایان اردیبهشت امسال حدود ۶۸ هزار و ۸۲۲ طرح معادل ۷۸ درصد کل طرحها کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی، ۱۵ هزار و ۷۲۵ طرح معادل ۱۷.۸ درصد بین ۲۰ تا ۸۰ درصد، ۳۶۰۶ واحد معادل ۴ درصد کل طرحها بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاند.
اخیرا مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، مسائل مربوط به تحریم و تامین نقدینگی را در بالا بودن تعداد طرحهای با پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد را موثر دانسته و گفته بود که برخی هم اهلیت نداشتند و فقط می خواستند زمین را نگه دارند تا گران شود که در این زمینه سختگیریها و مشوقهایی در نظر گرفته شده است.
همچنین بیشترین طرحهای در دست اجرا طرحهایی با اشتغال ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن است که ۵۵ هزار و ۴۲۲ طرح معادل بیش از نیمی از کل طرحها را شامل میشود. ۲۵ هزار و ۱۶۶ طرح در دست اجرا نیز کمتر از ۱۰ نفر کارکن دارند و تعداد طرحهای با ۵۰ تا ۱۰۰ نفر کار کن و بیش از ۱۰۰ نفر کارکن نیز به ترتیب ۴۶۰۳ طرح و ۲۹۶۲ طرح بوده است.
مجموع اشتغال پیش بینی شده در طرحهای در دست اجرا نیز نزدیک به دو میلیون و ۳۸۰ هزار نفر است که ۹۹۸ هزار و ۲۹۱ نفر از آنها در طرحهایی با ۱۰ تا ۵۰ نفر کارکن و ۹۲۱ هزار و ۶۳۸ نفر از آنها در طرحهایی با بیش از ۱۰۰ کارکن مشغول خواهند شد.
مجموع سرمایه در طرحهای در دست اجرا تا پایان اردیبهشت نیز بیش از ۱۴۳۸ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
بیشترین طرحها در گروه کانیهای غیرفلزی
در این میان تا پایان اردیبهشت ماه امسال، ۱۲ هزار و ۱۷۵ طرح در بخش “سایر محصولات کانیهای غیرفلزی”، ۹۳۶۹ طرح در بخش “محصولات غذایی و آشامیدنیها” و ۸۹۶۰ طرح در بخش “ساخت مواد و محصولات شیمیایی” در دست اجرا بوده و این سه بخش بیشترین تعداد طرحها را به خود اختصاص دادند. کمترین طرحها نیز به بخشهای “تحقیق و توسعه”، “کشاورزی، شکار و فعالیتهای خدماتی وابسته”، و “فاضلاب، دفع زباله، بهداشت محیط و سایر فعالیتهای مشابه” اختصاص دارد که به ترتیب یک، پنج و ۲۰ طرح در آنها در دست اجراست.
مناطق آزاد دارای کمترین طرح
در میان استانها نیز از بین ۸۸ هزار و ۱۵۳ طرح در دست اجرا، ۷۵۶۲ طرح در یزد، ۶۴۵۹ طرح در خراسان رضوی و ۵۵۱۵ طرح در اصفهان در دست اجراست که بیشترین تعداد طرحها را به خود اختصاص دادند و از بین استانها کمترین تعداد طرح ۵۷۳ عدد بوده که مربوط یه ایلام است. همچنین منطقه آزاد چابهار ۱۳ طرح، منطقه آزاد قشم ۲۸ طرح و کیش ۲۹ طرح در دست اجرا دارند که کمترین تعداد این طرحهاست.
سایر مناطق آزاد یعنی منطقه آزاد اروند، ماکو، انزلی و ارس نیز ۴۱، ۷۷، ۷۰ و ۲۲۶ طرح در دست اجرا دارند که به نسبت تعداد کمی است. همچنین ۴۷۷ طرح در منطقه ویژه اقتصادی در دست اجرا است. بنابراین تا پایان اردیبهشت امسال ۹۶۱ طرح در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دست اجرا بوده است.
این در حالی است که مناطق آزاد و ویژه تجاری با قوانین محدودتر و تشریفات گمرکی سادهتری نسبت به سرزمین اصلی با اهدافی از جمله حمایت از صنعت داخلی کشور، جذب فناوری های نوین در امر تولید، گسترش تولیدات صادرات محور و اشتغالزایی راه اندازی شدهاند
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0